Avto
33 ogledov

Škoda yeti je najboljši, pravijo vozniki

Škoda yeti Škoda
Vsakoletna lestvica 100 najboljših modelov na trgu ugledne britanske revije Auto Express je za lastnike vozil ena najrelevantnejših, saj v njej sodeluje na tisoče voznikov. Letos je svoj oglas oddalo več kot 46 tisoč lastnikov in za kralja cest že drugo leto zapored okronalo škodo yeti.

Yeti je s skupno oceno 92,65 odstotka zadovoljnih lastnikov še enkrat pometel z vso konkurenco.

"Vedno smo imeli radi yetija, saj je bil pred leti tudi Auto Expressov avto leta. Zato je zelo lepo videti, da se tudi lastniki strinjajo z nami. Radi ga imajo zaradi praktičnosti, tehnične naprednosti, enostavne in uživaške vožnje," je po poročanju revije razloge za zmago opisal njen glavni urednik Steve Fowler.

Zelo dobro oceno si je yeti prislužil glede tudi tehnološke naprednosti, pri čemer so lastniki hvalili njegove cenovno dostopen infotainment. Neprekosljiv je bil tudi po merilu kakovosti, za odličnega ga je ocenilo kar 96,25 odstotka lastnikov.

Uspeh znamke Škoda, za katero je to že tretji zaporedni naziv (pred tremi leti ga je prejel superb), je dopolnil limuzinski superb na drugem mestu, na šesto mesto pa se je uvrstila še octavia. Tretje mesto je sicer osvojil jaguar XF, četrto renault scenic, peto mazda CX-5, za octavio pa so se zvrstile še alfa romeo giulietta, land rover discovery, BMW serije 3 in mercedes-benz razred E. Zanimivo je, da med deseterico ni nobenega drugega modela ali znamke iz koncerna VW.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.