Avto
27 ogledov

Skrivnostna honda na slovenskih cestah

Type Facebook
Minule dni se je po cestah Slovenije in Hrvaške na prikolici slovenskih tablic prevažal avtomobil, ki je pritegnil pozornost celotne svetovne javnosti. Šlo naj bi za hondo type-R, ki sploh še ni bila uradno predstavljena.

Kje vse natančno se je vozila rdeča honda, katere glavna posebnost bo očitno velikanski zadnji spojler z vdelanimi LED lučmi, ni povsem znano, je pa jasno, da so jo na prikolici slovenskega prevoznika opazili v prestolnici, medtem ko so jo "z verige" spustili pri hrvaški Reki. Potem, ko so na splet ušle prve fotografije prič, so pri hrvaškem ministrstvu za promet sporočili, da so res dali dovoljenje za snemanje reklamnega spota za potrebe nove honde type-R. 

Filmske kamere so rdeči avtomobil pod budnimi očmi policije in delavcev hrvaških cest spremljale na območju Reke in Bakarskega zaliva, pri projektu pa je sodelovalo okoli 200 ljudi iz Velike Britanije, Nizozemske in Slovenije, so še pojasnili na ministrstvu.

Japonka kot rečeno ni ušla niti budnim očem slovenskih ljubiteljev znamke, saj so se na spletnem forumu znamke pojavile tri fotografije avtomobila, kako pohlevno ždi na prikolici s slovenskimi tablicami na obrobju Ljubljane. Iste fotografije z omembo lokacije so nato objavili tudi specializirani avtomobilistični mediji po vsem svetu. 

Kaj je res in koliko vrancev bo sililo na plano?

Na vse uradne podatke in tudi fotografije bo potrebno počakati še nekaj dni oziroma tednov, če bodo Japonci skrivnosti držali zase vse do premiere na oktobrskem pariškem avtosalonu. Koncept je bil sicer predstavljen marca v Ženevi, se pa od avtomobila, ki so ga prejšnji teden gostile naše ceste, razlikoval kar v nekaj podrobnostih, zato se poraja tudi dvom, ali ne gre pri slednjem le za avtomobil, ki je še v fazi razvoja in je bil za potrebe reklamnega spota samo "ravno prav" obdelan. Tako je na eni od objavljenih fotografij vidno, kot da reže na motornem pokrovu nadomešča nalepka, tudi sicer prednji del deluje zelo "pohlevno," brez atraktivnih LED luči in nizkih bočnih pragov.

Nespremenjen pa ostaja zadnji del avtomobila, kjer že omenjenemu spojlerju družbo dela agresiven difuzor, na katerem se bohotijo štiri topovske cevi. 

Pričakuje se, da bo novo generacijo type-R poganjal povsem novi turbo dvolitrski motor, z "več kot 280 konji" (205 kW), kar pomeni, da se bo neposredno kosal z denimo VW golfom R ali audijem S3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.