Avto
106748 ogledov

Slaba novica za vse zavarovance Triglava

DRAJV Andrej Leban
Vsi ki uporabljate aplikacijo Drajv za zniževanje letne premije, te novice ne boste veseli.

Zavarovalnica Triglav je sporočila, da bo pri uporabnikih aplikacije DRAJV spremenila nagrajevanje varnih voznikov s popustom na avtomobilska zavarovanja. Doslej je bil maksimalni popust, ki ga je lahko zavarovanec uveljavljal, 25 odstotkov. 

Po novem pa se bo maksimalni doseženi popust za okoli sto tisoč uporabnikov DRAJV-a znižal samo še na 20 odstotkov. Pri Triglavu so namreč ukinili začetni popust 5 odstotkov za prevoženih 300 kilometrov.

Avtomobilska zavarovanja postajajo vse dražja. Več o tem TUKAJ.

Če imate možnost, začnite še pred 18. marcem

"Pri nagrajevanju s popusti bodo z 18. 3. 2024 začele veljati spremembe," je sporočila Zavarovalnica Triglav. "Po novem bo z varno vožnjo za avtomobilsko zavarovanje, zavarovanje avtodoma in zavarovanje Mladi voznik mogoče doseči do 20 odstotkov popusta. Ob tem bo najvišji možen popust za motoriste še vedno ostal 15 odstotkov."

Za tiste, ki bodo popust z aplikacijo DRAJV začeli zbirati pred 18. marcem, bo veljalo prehodno obdobje do enega leta, v tem času pa si bo mogoče še privoziti do 25 odstotkov popusta, še pojasnjujejo pri zavarovalnici. Večina obstoječih uporabnikov aplikacije bo tako novost opazila šele v naslednjem obdobju. 

Primer: Če ste začeli DRAJV popust zbirati 10. 1. 2024, lahko v času 1 leta še vedno zberete vse do 25 odstotkov popusta.

Ko pa boste 10. 1. 2025 začeli ponovno zbirati popust, boste lahko zbrali največ 20 odstotkov popusta.

Novost odprave prvotnih pet odstotkov popusta pomeni, da novi uporabniki ne bodo več prejeli petih odstotkov popusta po prevoženih 300 kilometrov, temveč bodo takoj začeli z zbiranjem mesečnih popustov, največ dva odstotka vsak mesec do doseženih 20 odstotkov.

Pri zavarovalnici pravijo, da bodo v prihodnje nadgradili aplikacijo, ki bo omogočala še več funkcionalnosti. 

Pri zavarovanju motorjev ni sprememb, ohranjajo začetnih pet odstotkov popusta in možnost zbiranja do največ 15 odstotkov popusta.

Triglav je sicer edina zavarovalnica pri nas in ena redkih v evropskem merilu, ki z uporabo mobilne aplikacije spodbuja varnejšo vožnjo uporabnikov, ti pa so deležni popusta pri letnem zavarovanju. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 28
  • becar 07:27 15.marec 2024.

    Kako si lahko tako obseden in zmanipuliran, da med vožnjo buljiš v neko aplikacijo za vožnjo po omejitvah?

  • vojc5 21:48 14.marec 2024.

    Ravno smo pri enem avtu zamenjali zavarovalnico , zdaj je na vrsti drugi in pa hiša. Skratka Triglav adijo. V mojem primeru poln kasko, škoda na parkingu, kjer ni kao odbitne franšize. Je pa prikrita, kajti naslednje leto nisem dobil ...prikaži več takšnega popusta zaradi tega škodnega dogodka. Skratka nateguni da jim ni para. Torej pazite, parking je prikrita odbitna franšiza. Da ne govorim o ceni, za isto stvar poln kasko je bil Grawe 200€cenejši

  • matija86 21:18 14.marec 2024.

    Isto z triglav komplet, nikoli ne moreš imeti vse zavarovano pri njih, vedno je kaj zavarovano pri drugi zavarovalnici, ker je ceneje, npr motor, dva avta, hiša,..,nato si presenečen da je druga zavarovalnica precej ceneje, pa nobenega kompleta. Sedaj imamo ...prikaži večo oba avta pri drugi zavarovalnici, ker so konkretno cenejši, ta mesec bom videl še za motor ali je kakšna cenejša, drajv je bz.