Avto
45 ogledov

Slovenci bodo Američanom prodali rešitve za avtomobilsko industrijo

Volkswagen TDI Volkswagen
Hidria želi z rešitvami za dizelske motorje odločneje prodreti na ameriški trg. Ameriško veleposlaništvo so zaprosili za pomoč za odpravo ovir v prosti čezatlantski trgovini na avtomobilskem segmentu in s tem za pospešitev gospodarske rasti.

V idrijski Hidrii se za vgradnjo patentiranega sistema za hladen zagon dizelskega motorja s senzorjem tlaka dogovarjajo tudi z ameriškimi proizvajalci vozil. S tem načrti so seznanili tudi ameriškega veleposlanika Brenta R. Hartleyja, ki je obiskal družbo.

Dieselgate jim je prinesel posel

Hidria, ki je že skoraj 30 let prisotna na ameriškem trgu, je veleposlaniku predstavila inovativne prebojne izdelke na področju visoko učinkovitih dizelskih motorjev ter električnih in hibridnih pogonov, ki so pomembni tudi za ameriški trg, so sporočili iz Hidrie.
Pozornost so namenili predvsem omenjenemu sistemu PSG Optymus, ki po podatkih podjetja emisije okolju in zdravju škodljivih plinov ter porabo goriva v sodobnih dizelskih avtomobilih znižuje tudi za do 30 odstotkov.

Čepna svečka | Avtor: Hidria Hidria

Za rešitev, ki je po navedbah Hidrie "neposreden odgovor na izziv, ki ga je postavila tako imenovana afera Dieselgate", je skupina že podpisala za več kot 110 milijonov evrov pogodb z največjimi avtomobilskimi proizvajalci na svetu, želi pa si prodreti tudi na ameriški trg.

Na ameriškem trgu je idrijska skupina sicer prisotna tako z elektromotorji in njihovimi deli kot z rešitvami v komercialnih in tovornih vozilih ter delovnih strojih z dizelskimi tehnologijami.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, si v Hidrii skupaj z ameriškim veleposlaništvom prizadevajo za "odpravo sedanjih ovir v prosti čezatlantski trgovini na avtomobilskem segmentu in s tem za pospešitev gospodarske rasti".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.