Avto
15 ogledov

Slovenci imamo najbolj umazane avte

Le devet odstotkov Slovencev vsak teden opere avtomobil. V Srbiji bi bili ožigos Žurnal24 main
Slovenci v primerjavi s Hrvati in Srbi najslabše skrbimo za avtomobile. Smo pa najbolje pripravljeni na zimo.

Raziskava, ki jo je v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji na vzorcu 1.300 ljudi opravil Chevrolet, je pokazala, da se Hrvatje najmanj zavedajo resnosti zimskih razmer, saj jih pred rokom le 57 odstotkov poskrbi za menjavo pnevmatik. Med vprašanimi Slovenci jih to še pred 15. novembrom stori 74 odstotkov, med Srbi pa 72 odstotkov.

Moškim v nasprotju z nekaterimi stereotipi niso pri srcu hitri in športni avtomobili, prednost dajejo družinskim in terenskim vozilom.

Ženske pa nasprotno prisegajo na majhne in simpatične mestne avtomobile.

Prav slednji daleč prekašajo nekdanje skupne državljane, ko je govora o avtomobilski čistoči. Kar 42 odstotkov jih namreč najmanj enkrat tedensko očisti svoj avtomobil (tako pogosto to počne le devet odstotkov Slovencev in 20 odstotkov Hrvatov), najmanj na vsake dva tedna pa 32 odstotkov. Na drugi strani pa kar 58 odstotkov Slovencev in 46 odstotkov Hrvatov svoj avtomobil očisti le enkrat mesečno.

Tudi sicer Slovenci južnih sosedov ne dohajamo glede vzdrževanja, saj je 40 odstotkov vprašanih svojo skrb ocenilo za povprečno, medtem ko 66 oziroma 61 odstotkov Srbov in Hrvatov zase trdi, da odlično skrbijo za svoje jeklene lepotce.

Da ne bo govora le o lastnikih – srbske lastnice se očitno najbolj spoznajo na avtomobile. 38 odstotkov bi jih v primeru okvare odprlo pokrov in pobrskalo po motorju, to bi storilo le 28 odstotkov Slovenk in 26 odstotkov Hrvatic.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.