Avto
48 ogledov

Slovenci policiji predlagajo koristne kontrole

Nadzor policije Saša Despot
Policisti so zelo zadovoljni z dosedanjim odzivom na aplikacijo Predlagaj kontrolo. Občani največ dodatnih kontrol predlagajo v Ljubljani.

Po podatkih policije so v prvem mesecu delovanja aplikacije Predlagaj kontrolo prejeli okoli 1.700 pobud, kje bi morali policisti v prihodnje bolj paziti na obnašanje udeležencev v prometu, predvsem glede prehitre vožnje. 

Kot je pojasnila Vesna Drole iz generalne policijske uprave, so največ pobud prejeli na območjih, ki so pod nadzorom policijske postaje Ljubljana Šiška, Ljubljana Bežigrad, Kranj, Koper in Ljubljana Moste. 

Tri četrtine vseh pobud izvira iz prepogosth prekoračitev hitrosti na predlaganih mestih, ostale pobude pa na različne druge kršitve cestnoprometnih predpisov. 

Policija pobude sproti preverja in odgovarja nanje. Kot pojasnjuje Droletova, jih je velika večina primernih, v 70 odstotkih pa so predlagane lokacije policiji že poznane in tam že nadzira promet.

"Na ostalih predlaganih  lokacijah (po  ocenah  policijskih enot) policija do sedaj ni pogosto  izvajala  svojih aktivnosti, zato omenjene predloge ocenjujemo kot še posebej dobrodošle," je dodala Droletova.

Nekatera predlagana mesta pa so tudi takšne narave, kjer nadzor ni mogoč zaradi tehničnih ali varnostnih razlogov, ali pa po mnenju policije tam nadzor ne bi imel večjega vpliva na varnost udeležencev v prometu. Policija bo še naprej odprta za pobude občanov, s pomočjo njihovega mnenja in predlogov namerava tudi dodatno razvijati spletno aplikacijo.

Komentarjev 2
  • Pepe007 10:52 27.september 2013.

    V tožarjenju smo Slovenci najbrž dobri, zato ni čudno, da je predlaganih veliko kontrol.Sicer pa, zaradi varčevanja in reševanja mest, kjer ni možno postaviti kontrole, je smiselno preseliti radarje iz MB. Ti lahko delajo konstantno, ni pa stalne obremenitve ...prikaži več proračuna s plačami policistov, ki jih rabiš za tako veliko nadzora.

  • Avatar čavez
    čavez 08:20 27.september 2013.

    V ljubljani je itak največ bedakov, samo na Šubičevi jih je 90.