Avto
66 ogledov

Slovenci uspešno do cilja zverinske Superkarpate

Superkarpata 2017
1/19
Jeep team Slovenija
Ena najtežjih off-road dogodivščin v Evropi je končana, slovenski novinci pa so Superkarpato 2017 dostojno speljali do konca.

Kot smo poročali, se je letos štiridnevne vztrajnostne dirke Superkarpata trophy konec maja udeležila tui slovenska ekipa Jeep Team Slovenija in sicer z dvema voziloma.

V roke so na začetku prejeli zemljevide koridorje tekmovanja, ki jih niso smeli zapustiti in to je bilo vse. "Že kmalu smo ugotovili, da kjer so v starih ruskih topografskih kartah v digitalni obliki," je pojasnil Janez Gorjanc, šef ekipe. Pri prebijanju skozi ovire Karpatov so pele sekire in se delali žulji, v eni izmed štirih etap so več ur avtomobile na vrh neke gore spravljali zgolj ob pomoči vitlov. Med drugim so tako poškodovali podvozje enega od jeepov, da so se z njim komaj privlekli do neke ceste, nato pa sprejeli pomoč švicarske ekipe, ki je imela s seboj rezervne dele za 40 let starega land roverja. Z veliko improvizacije in mehaničnega znanja je jeep za silo odropotal naprej, vmes pa je v Sloveniji že stekla akcija iskanja nadomestnih delov med prijatelji, ki so naslednje jutro že dostavili vse potrebno v Romunijo.

Po štirih dneh takšnih in podobnih ekstremnih dogodivščin, ki jo je 12 kilometrov pred ciljem začinil odpad zadnje pogonske gredi na enem izmed avtov, so se privlekli skozi cilj. Izmed 23 ekip, ki so zmagale že s tem, da so prečkale ciljno črto, sta slovenska avta ob svojem premiernem nastopu dosegla zelo dobro 10. mesto, kar so organizatorji še posebej izpostavili kot velik uspeh. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.