Avto
35 ogledov

Slovenija bi lahko bila velesila

Električni avtomobil Gregor Prebil
Slovenski avtomobilski grozd želi združiti moči podjetij in države za skupno strategijo elektromobilnosti, ki naj bi prej ali slej postala stalnica tudi v Sloveniji, hkrati pa pomeni tudi velike razvojne priložnosti.

Elektromobilnost ni samo okoljska nuja, temveč pomembna razvojna priložnost za vso Evropo, tudi za Slovenijo, so prepričani v Slovenskem avtomobilskem grozdu (ACS). Tako pripravljajo predloge elektromobilnih rešitev, ki jih nameravajo v naslednjem mesecu tudi predlagati ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Kot so sporočili iz ACS, bodo delovne skupine, ki pripravljajo vsebinske predloge, v naslednjih dneh pospešeno pripravile ukrepe na strani gospodarstva, znanosti in države. Osnutek akcijskega načrta za trajnostno mobilnost in konkurenčno slovensko avtomobilsko industrijo bodo predstavili slovenskim podjetjem in institucijam, ki se intenzivno ukvarjajo s tovrstnimi produkti in pripadajočo infrastrukturo, ki bodo imeli možnost dokument dopolniti.

Projekt nastaja tudi na podlagi nedavnega obiska predstavnikov ACS in nekaterih slovenskih združenj v Nemčiji, kjer so se seznanili z nemškimi projekti, izkušnjami in načrti glede elektromobilnosti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.