Avto
85 ogledov

Slovenska avtoindustrija uspešna v Rusiji

AvtoVAZ EPA
15 slovenskih dobaviteljev avtoindustriji je v ruskem Toljatiju svoje znanje predstavilo velikanu AvtoVAZ-u.

Obisk v Rusiji so organizirali javna agencija SPIRIT Slovenija, Avtomobilski grozd Slovenije (ACS) in slovensko-ruski poslovni klub v Toljatiju in je nadaljevanje izjemno odmevnih in uspešno izvedenih predstavitev slovenskih dobaviteljev v razvojno-inovacijskih centrih BMW Group, Škoda Auto in FIAT Group.

Dogodek je bil namenjen vzpostavljanju neposrednih kontaktov med slovenskimi dobavitelji avtomobilske industrije in visokimi predstavniki, razvojniki in nabavniki podjetja AvtoVAZ in GM-AvtoVAZ.

Velik interes za sodelovanje

Prvi dan je potekala razstava komponent, orodij in opreme slovenskih dobaviteljev v znanstveno-tehnološkem centru podjetja AvtoVAZ, kjer so navzoče nagovorili podpredsednik tehnološkega razvoja AvtoVAZ E. N. Shmelev, slovenski veleposlanik v Ruski federaciji Primož Šeligo ter podžupan mesta Toljati A. Yu. Buzinny. V nadaljevanju je direktor ACS Dušan Bušen predstavil slovensko avtomobilsko industrijo. Razstavo so si ogledali številni razvojniki in nabavniki podjetja AvtoVAZ, ruski dobavitelji ter proizvajalci vozil iz sosednjih regij, ki so izkazali velik interes za sodelovanje. Veleposlanika je imel tudi ločeni srečanji z vodstvom AvtoVAZ in Samarske regije.

Obisk Lade

Drugi dan so si podjetja ogledala montažno linijo osebnih avtomobilov LADA Kalina in Tehnološki park "Zhigulevska Dolina" s predstavitvijo inženiring centra za avtomobilsko industrijo in posebne industrijske cone Toljati.

Slovenski udeleženci so z obiskom v Toljatiju zelo zadovoljni, napovedi nekaterih kažejo tudi na konkretne posle in dolgoročno sodelovanje.

Gregor Demšar, vodja področja mehanika iz podjetja Lotrič meroslovje, d. o. o.: “Po obisku predstavnikov AvtoVAZ v našem podjetju smo prepoznali možnosti za vstop na ruski trg oziroma v samarsko regijo, zato smo se odločili za sodelovanje v tej delegaciji. Z AvtoVAZ smo že uspešno sodelovali pri projektu v preteklosti preko posrednika. S potekom obiska sem zelo zadovoljen oziroma celo pozitivno presenečen, saj so vodilni iz podjetja s 60.000 zaposlenimi pokazali velik interes za sodelovanje in so nas povabili na ponovni individualni obisk, kar si razlagamo kot izjemen uspeh. Gneča na naši stojnici je presegla pričakovanja, očitno je zanimanje za naše storitve precejšnje, nekateri obiskovalci so že imeli določene informacije o nas.”

Simon Stopar iz podjetja KGL, d. o. o.: “Za obstoj podjetja in uspešno poslovanje je potrebna stalna rast in razvoj. Ena od možnosti rasti je tudi vstop na tuje trge, med katerimi je tudi ruski trg. Z veseljem smo izkoristili priložnost in se udeležili poslovne konference v organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija in ACS v podjetju AvtoVAZ in pričakujemo nadaljnje razgovore s predstavniki omenjenega podjetja.”

Komentarjev 2
  • Francissco 02:12 27.april 2014.

    Lotrič Meroslovje, počakajte, da tisti pravi Rusi pogruntajo, kdo in kaj je bil vaš lastnik v preteklosti in kaj je proti bivši Jugi z ostalo Janževo in svojo bando počel. Tako hitro boste pakirali, da se bo kar kadilo. Naj ...prikaži več mu posel raje dajo Amerji, za katere je delal. Rusi ne pozabijo.

  • jons 20:53 26.april 2014.

    "Slovenska avtoindustrija uspešna v Rusiji"... uspešna bo, ko se bodo videli konkretni rezultati in bodo podpisane tudi kakšne pogodbe.Do takrat pa lahko govorimo samo o uspešni predstavitvi naših podjetij.