Avto
260 ogledov

Slovenski supermotor navdušil Avstrijce

Pureblood
1/6
Facebook
Pretekli konec tedna so na 15. evropskem srečanju motociklov (Biker Week) v avstrijskem mestecu Faak am See izbirali najlepše custom motocikle. Prestižno nagrado si je prislužil slovenski butični motor Pureblood.

Avstrijsko mestece velja za največje srečanje ljubiteljev motociklov znamke Harley Davidson, kjer izbirajo tudi najlepše "custom" motorje.

Najbolj prestižno nagrado v kategoriji "Radical" je letos pripadla Slovencu Marku Gselmanu, ki se je predstavil z butičnim motociklom Pureblood in s tem na prestolu nasledil prav tako slovenski motocikel iz podjetja Akrapovič Morsus.

To je šele prvi custom motocikel nekdanjega motokrosista in supermoto dirkača iz MG Customs. Novinec na sceni je premagal 48 tekmecev. Njegov Pureblood je narejen iz jeklenega okvirja z vgrajenima rezervoarjema za gorivo in olje, ki sta sad njegovega dela, v karbon pa ga je oblekel prijatelj. Pogonski agregat je yamahin XV 1900. Največja moč je 67 kilovatov in 200 Nm navora. Njegovo delo so tudi zavore zadaj, medtem, ko si je prednje vzmetenje sposodil pri KTM-u.

Motor zdaj čaka na novega naročnika.

Komentarjev 1
  • peter_pan 22:56 12.september 2012.

    Dragi žurnal, Faak am See se po slovensko napiše Bače. Lahko bi bili vsaj malo obzirni do tam živeče slovenske manjšine. Pa lep pozdrav iz Laibacha.