Avto
114 ogledov

Slovensko podjetje v svetovni špici

Luč Odelo
Podjetje Odelo iz Prebolda, ki izdeluje zadnja svetila za najekskluzivnejše znamke, je prejelo mednarodno nagrado Total Productive Maintenance (TPM), ki dokazuje veliko kakovost v proizvodnem procesu tega obrata.

Kot pojasnjujejo v podjetju, je glavni namen TPM-metode, ki so jo sicer iznašli pri Toyoti, preprečevanje napak, nesreč in zastojev v proizvodnji s proaktivnim in natančnim vzdrževanjem tovarne in strojev. V okviru projekta TPM je podjetje Odelo Slovenija tudi kandidat za nagrado podjetja leta, ki je sicer največji dosežek v okviru omenjenega projekta.

Družba Odelo je proizvajalec visokokakovostnih zadnjih luči, tretjih zavornih luči in smernikov za avtomobile tako imenovanega premium razreda. Svoje konstrukcijsko zahtevne in napredne luči prodaja znamkam, kot so Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Bentley, Ferrari, Fiat, Maybach, Opel, Rolls Royce, Smart in Volkswagen

V Nemčiji in Sloveniji ima družba skupno pet obratov. Leta 2011 je podjetje prešlo v stoodstotno last turške družbe Bayraktarlar Holding.

Komentarjev 4
  • stela 12:23 18.marec 2012.

    Evo, to so odgovori slovenceljnev....popluvat vse kar je možno. Odelo je hčerinska družba s sedežem v sloveniji....in namesto da bi bili veseli vsakega poštenega uspeha slovenceljnitakoj začnejo pluvat.....vi trije komentatorji sigurno pluvate iz aslonjača, po možnost pa živite od soc.pomoči....

  • Gregor Lončar 11:59 18.marec 2012.

    Ne vem od kdaj je Prebold na Koroškem? Zgleda da novinarji ne vejo kaj je geografija, niti ne poznajo naše res velike Slovenije. Prebold je v SAVINJSKI DOLINI!!!!. Lastništvo podjetja je turško!!! Delavci v tem podjetju pa delajo za manj ...prikaži večj kot minimalne plače! In vi s tem menite da je to uspešno podjetje!!!. SRAMOTA ZA VAS NOVINARJE, KI PIŠETE RACE IN SAME NERESNICE!

  • Arnolfus 09:23 18.marec 2012.

    Do kam boste zdej večali tole našo Koroško? Do Ukrajine?Dejte malo novinarji narediti en šnelkurz okoli naših zgodovinskih pokrajin, da se ne boste smešili še naprej.