Avto
19 ogledov

Slovensko znanje v novem A6

Audi A6
1/59
Žurnal24 main
Audi je v sredo premierno predstavil novo različico limuzine višjega razreda, audi A6, v katerega pa je vgrajeno tudi slovensko znanje, ki prihaja iz podjetja Hidria.

Hidria je v novi generaciji audija A6 prisotna s ključnim delom volanskega sistema, ki bistveno prispeva k voznim lastnostim nove limuzine ter k bistveno zmanjšani porabi goriva. Gre za doslej enega največjih Hidriinih uspehov v premijskem razredu avtomobilov.

Hidria  je  v projektu v tesnem sodelovanju s Volkswagnom in  Audijem (kot hčerinsko družbo VW) že od leta 2007 nastopala kot razvojni dobavitelj precizno obdelanega celotnega glavnega aluminijastega ohišja volanskega sistema. Prav ta rešitev bistveno prispeva k boljšim voznim lastnostim avtomobila in manjši porabi goriva, s tem pa tudi k izboljšani varnosti novega člana Audijeve družine.

Hidria bo aluminijasto ohišje volanskega sistema proizvajala z najnovejšimi tehnologijami za visokotlačno litje in za visoko precizne obdelave, kjer je s svojimi razvojnimi strokovnjaki že doslej razvila zahtevne tehnološke procese. Visoke zahteve glede kakovosti izdelka Hidria izpolnjuje z namensko opremo, pri čemer preverja številne kompleksne karakteristike, zahtevane za varnostne dele v avtomobilski industriji.

V osnovi gre za dogovor med Hidrio in Audijem, vreden preko 40 milijonov evrov, s katerim Hidria krepi že doslej uspešno sodelovanje z Audijem in s tem s koncernom Volkswagen. Dogovor prav tako pomeni krono dosedanjega vstopanja Hidrie v segment volanskih sistemov in potrditev sposobnosti za prevzem vodilne vloge v Evropi v tem segmentu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.