Avto
35 ogledov

Smart fortwo cabrio za prost pogled v nebo

Smart fortwo cabrio
1/12
Smart
Smart fortwo je izgubil trdo streho in postal cabrio. Miniavto bo od spomladi še bolj atraktiven.

Posebnost smarta fortwo cabrio je seveda streha, ki omogoča prost pogled v nebo. Imenuje se Tritop, iz imena pa izhaja, da omogoča tri različne načine uporabe - zaprtega, delno odprtega ali povsem spravljenega. 

Pri Smartu obljubljajo, da je mehka streha, ki je na voljo v različnih barvnih odtenkih, zelo trpežna in zvočno izolativna, za popolno odpiranje ali zapiranje pa potrebuje 12 sekund časa. Razpreti jo je mogoče tudi na daljavo prek daljinskega ključa.

Vendar vse le ni zgolj avtomatsko. Če želi lastnik ustvariti popoln videz kabrioleta, potem mora ročno odstraniti nosilca med A in B stebričkoma. K sreči gresta nosilca lahko v prtljažnik.

Karoserija oziroma predvsem podvozje smarta fortwo cabria je dodatno ojačano, da omogoča boljšo togost karoserije in varne brezstrešne užitke. Glede motorjev ni posebnosti, kot običajni fortwo je na voljo v treh različicah enolitrskega motorja. Opremski paketi so štrije.

Po predstavitvi na frankfurtsekm salonu sredi septembra bo prve kupce zapeljal prihodnjo pomlad.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.