Avto
3 ogledov

So se plugi izgubili?

Zaradi zasneženih cest nam pogosto sivijo lasje. Žurnal24 main
Dragi dedek Mraz, prosim poskrbi, da bo letos sneg pobelil samo travnike in polja, naše ceste pa naj pusti pri miru.

Snega se ponavadi razveselimo kot majhni otroci. Lahko se kepamo, sankamo, smučamo in še kaj. Vse lepo in prav, a kaj ko sneg pade tudi na ceste. Kljub vsakoletnemu zagotavljanju, da so pristojne službe pripravljene na vse, se kot po pravilu vsako leto izkaže, da temu ni povsod tako. Ne moreš kaj, da se ne bi vprašal, kje so se izgubili plugi.

Že tako se vsi vozimo po polžje in držimo pesti, da pridemo domov brez praske na avtomobilu, če pa je na cestišču še čudovitih pet centimetrov ali več, smo pa še bolj navdušeni. Smetana na torti so zagotavljanja cestnih služb v vseh medijih, da se situacija umirja, saj so bili pripravljeni. Pripravljeni na kaj? Gledati, kako pada sneg znamo vsi. Prijeti za lopato in si očistiti dvorišče tudi. Žalostno je, da so velikokrat naša dvorišča očiščena, ko se državne ceste še kopljejo v snegu.

Kadar ni težava v cestnih službah, se na cesti znajdejo ljudje, ki še niso slišali za zimske pnevmatike, verige in potrpljenje. V snežnih razmerah tudi tovornjakarji pozabijo na prometne znake. Vsi, ki ste se že kdaj peljali v zasneženi višnjegorski klanec na dolenjski avtocesti, veste, kaj pomeni, če se dva tovornjaka začneta prehitevati. Zgodi se, verjemite. Kljub prepovedi. Ne preostane vam nič drugega, kot da sporočite domov, da bo vaša večerja hladna, ker se vsaj dve uri ne boste nikamor premaknili. Ko se bosta oba vkopala, si bosta še zelo nazorno kazala obojestransko navdušenje, od veselja pa bo razganjalo še vse druge.

Zato: dragi dedek Mraz, vem, da si že na zasluženem dopustu, ampak vseeno razmisli o mojem predlogu. Za darilo v teh težkih dneh ne bo treba odšteti niti evra in veliko nas bo srečnih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.