Avto
29125 ogledov

Šokantno: Čelno trčenje tovornjaka in avtomobila

Youtube
Šokanten prizor je zabeležila kamera, nameščena na vozilu, ki je bilo prav tako udeleženo v trčenju.

Vzroki, zakaj prihaja do čelnih trčenj, so različni. Eden zelo pogostih je utrujenost voznika. V primeru, ki ga je zabeležila kamera na vozilu ni izključeno tudi to, da je voznika obšla slabost, saj na posnetku ni videti, da bi se voznika avtomobila, ki je čelno trčil v tovornjak, poskušal izogniti trčenju. Hkrati se voznik ni želel izogniti kakšnemu drugemu vozilu pred seboj.

Posnetek trčenja je šokanten, ni pa znano, koliko ljudi je bilo v osebnem vozilu. Današnja moderna vozila imajo vgrajene sisteme (večina za doplačilo), ki s pomočjo kamere prepoznavajo prometne znake in črte na vozišču, v kombinaciji z aktivnim sistemom, ki prevzema tudi krmiljenje v ovinkih, bi se lahko taki nesreči voznik izognil. Če ima vozilo še aktivni tempomat, je zmožno tudi slediti vozilu spredaj, samodejno prilagajati varnostno razdaljo in tudi zavirati v primeru, da se vozilo spredaj ustavi.

Pisnetek je že star, a ga velja jemati kot opozorilo, predvsem v poletnih mesecih, ko prevozimo veliko kilometrov na poti do turističnih ciljev.

Komentarjev 1
  • McClain 10:42 09.julij 2018.

    Grozno, sam to je Rusija. Vse pijano, zaspano, vsi v papučah, kratkih hlačah brez majic, tajkunčki z dragimi Porscheji, vsak drugi na vodki...