Avto
15 ogledov

Sonce, zrak, svoboda ... vespa

1/73
Žurnal24 main
Pomlad se je razcvetela, z njo pa tudi vsi ljubitelji vesp. Tostran in onstran Štajerske jih je v soboto na enem mestu ropotalo 140.

Minulo soboto je Vespa klub Slovenija organiziral srečanje vespistov – odprtje sezone 2010.

Vremenski start je bil rahlo kisel, vendar se je sonce hitro pokazalo, tako da se je zbralo več kot 160 "vespistk" in "vespistov" na 140 vespah vseh starosti. Najstarejša vespa je bila VM1 iz leta 1952, najmlajša pa 300 GTS, najstarejša voznica vespe jih ima krepko čez 70, najmlajša pa še ni dopolnila 14 let.

Pot se je začela v Mariboru. Udeleženci so prevozili okoli 120 kilometrov krožne ture preko štajerske in avstrijsko-štajerske vinske ceste, Lipnice in Jurija, končali pa so na Lentu v Mariboru.

Udeležba je bila tudi narodnostno zelo pestra, saj so se vožnje udeležili tudi Hrvati, Avstrijci in Italijani. Med udeleženci je bil celo Američan.

Celotna tura je potekala brez nesreč in nezgod, v disciplinirani in urejeni koloni, k čemur je veliko pripomoglo tudi policijsko spremstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.