Avto
5216 ogledov

Srbi nimajo radijev, zato morali zapreti tovarno

Fiat Kragujevac Fiat
Koncern FCA je ustavil proizvodnjo v Srbiji zaradi koronavirusa.

Koncern FCA je bil primoran ustaviti proizvodnjo v svoji srbski tovarni v Kragujevcu, kjer izdelujejo model fiat 500L. 

Za to so se morali odločiti, ker je zaradi razsajanja koronavirusa na Kitajskem zmanjkalo nekaterih sestavnih delov, ki jih za omenjeni avto pridobivajo od kitajskih dobaviteljev. Gre predvsem za audio naprave in nekatere druge elektronske komponente, poroča Automotive News. Zmanjkalo naj bi tudi plastičnih odbijačev. 

Še en v seriji viharjev

FCA je že pred dobrim tednom napovedal možnost, da bodo morali začasno za dva do štiri tedne zapreti Kragujevac zaradi koronavirusa. Pri podjetju pa se po petkovi ustavitvi proizvodnje še niso uradno javili na povedali, kako dolgo bodo stroji stali. 

Nekdanja Zastavina tovarna se sicer že leta bori za preživetje, delavci so pogosto na dolgotrajnih plačanih dopustih. Lani so v njej izdelali le okoli 40 tisoč avtov, kar je le četrtina zmogljivosti. Model 500L ne gre v prodajo tako dobro, kot so sprva pričakovali, saj se je trg zelo ohladil do enoprostorcev. Številni konkurenti so jih že pred časom nehali proizvajati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.