Avto
18 ogledov

Stankoviču zmaga v Lučinah

Z zmago v Lučinah je Stankovič že pred koncem sezone osvojil naslov prvaka centr Žurnal24 main
Slovenski dirkač Vladimir Stankovič si je konec preteklega tedna na gorsko hitrostni dirki v Lučinah privozil zmago in naslov prvaka centralne Evrope.

Štirikilometrska proga med Todražom in Lučinami je pretekli vikend gostila več kot 80 dirkačev iz šestih evropskih držav, ki so se pomerili za točke slovenskega in avstrijskega državnega prventstva ter za prvenstvo centralne Evrope in FIA gorski pokal. Že pred dirko je bilo jasno, da se bodo za zmago v skupnem seštevku potegovali lanskoletni zmagovalec in rekorder Vladimir Stankovič, Avstrijec Hermann Waldy ter Slovak Jarosalv Krajči (vsi formula 3000).

Stankovič je bil najhitrejši že na prvem sobotnem treningu, preostala dva treninga pa je moral izpustiti zaradi okvare črpalke za bencin. Tudi nedeljska dirka se je za moštvo VAMA Formula 3000 začela precej klavrno. Že v jutranjih urah razmočena proga se je zelo hitro sušila in izbira dežnih gum s katerimi je Stankovič odpeljal prvo tekmovalno vožnjo se je pokazala kot popolnoma zgrešena - z velikim zaostankom zdrsnil na 4. mesto. V nadaljevanju dirke je Stankovič peljal na vso moč in že drugič zaporedoma slavil zmago v Lučinah. Drugi je bil Herman Waldy, tretji Čeh Dan Michl.

“Dirka v Lučinah je bila ena izmed najtežjih v moji karieri. Pa ne zaradi tehničnih težav na treningih ter napačne izbire gum v prvi vožnji. Le nekaj minut pred startom druge vožnje je do nas prispela tragična novica o smrti enega izmed najboljših gorskih dirkačev Lionela Regala, ki se je ponesrečil na dirki v Švici. Bilo je izjemno težko, še posebej za nas dirkače v formulah, zbrati moči in odpeljati dirko do konca. Na žalost je tudi smrt je del našega poklica in s svojo zmago v Lučinah sem se poklonil enemu izmed največjih dirkačev, ki bo še naprej s številnimi zmagami in rekordi prog ostal zapisan v zgodovini avtomobilskega dirkanja.” je po dirki povedal Vladimir Stankovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.