Avto
13 ogledov

Ste bili v soboto v Kopru?

Varčen voznik - Koper
1/70
Žurnal24 main
V soboto je Koper gostil drugi krog tekmovanja za varčnega voznika, ki ga skupaj prirejata Žurnal24 in Opel Slovenija. Tokrat vam omogočamo, da si s pomočjo fotogalerije ogledate dogodek iz ozadja.
Če se želite tudi sami udeležiti tekmovanja za varčnega voznika, potem spremljajte spletno stran www.zurnal24.si/varcen-voznik ali pa se nam pridružite na Facebook strani Varčen voznik.

Naj spomnimo. Zmagovalca druge tekme tekmovanja za varčnega voznika v Kopru sta Luka Gratej in sovoznica Polona Kern, ki sta z opel astro ecoflex porabila v povprečju 4,2 litra goriva, ki ga kot generalni sponzor akcije prispeva Petrol.

V ozadju pa je bilo poskrbljeno tudi za tiste, ki se tekmovanja niso udeležili aktivno. Obiskovalci so se lahko pobliže spoznali z varčno vožnjo, ki jo je predstavil inštruktor za varno in varčno vožnjo iz Akademije dobre vožnje Tilen Holynski. Obiskovalce je s svojimi rekviziti na varno vožnjo opozarjala tudi Agencija za varnost prometa (AVP) Republike Slovenije. Preizkusili so lahko napravo Stopko, ki meri reakcijski čas – od trenutka, ko voznik zagleda oviro na cesti, do trenutka, ko voznik stopi na zavoro. S to napravo opozarjajo na pomembnost varnostne razdalje in prilagojene hitrosti. Naprava tehtnica simulira, kako pomembna je uporaba varnostnega pasu, saj izračun kaže, da se že pri hitrostih, nižjih od 30 km/h, potniki ne bodo obdržali na mestu. S pomočjo očal je bilo mogoče preizkusiti tudi občutek in odzivnost v alkoholiziranem stanju.

Avtohiša Istra avto je srečnemu nagrajencu na preizkus podarila brezplačno uporabo avtomobila, prav vsak od obiskovalcev pa je lahko odšel domov s praktično nagrado. Če se želite tudi sami udeležiti tekmovanja za varčnega voznika, potem spremljajte spletno stran www.zurnal24.si/varcen-voznik ali pa se nam pridružite na Facebook strani Varčen voznik.

Tretje kolo bo na vrsti 12. marca v Celju, kjer se lahko, če vas izžrebamo, potegujete za glavno nagrado opel astro ecoflex, ki jo zmagovalcu finalnega tekmovanja podarjamo v trajno last.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.