Avto
345 ogledov

Storil napako in kupil BMW M3, v katerem je divjal Jeremy Clarkson

BMW M3 limuzina BMW
Kupil si je skoraj novega BMW M3, v katerem pa je med vožnjo ves čas nekaj škripalo in klopotalo. Nato je ugotovil, da ga je vozil Jeremy Clarkson med snemanjem oddaje Top Gear.

Anglež Rob Willis si je želel izpolniti življenjske sanje in si je kupil BMW M3. Sicer rabljenega, a vseeno je za skoraj novo zverino v nebesno modri barvi odštel preračunano skoraj 70 tisoč evrov. Kupil ga je pri pooblaščenem trgovcu.

Začetnemu navdušenju pa je sledilo nekaj pilul grenkobe, saj so že naslednji dan po nakupu pričeli iz avta prihajati škripajoči zvoki. "In vsakič, ko sem zapeljal na avtocesto, je nastajal čuden ropot," je za Daily Mail pojasnil 27-letni Willis. Pri prodajalcu mu niso znali pomagati. Sicer so avto vzeli nazaj na popravilo, a ko so mu ga vrnili, se je ropotanje le še okrepilo. 

"Čez kakšen teden pa sem slučajno videl moj avto v oddaji Top Gear. Bil sem v šoku, pol ure nisem izustil niti besede." 

Nič čudnega, ko pa je med ponovitvijo ene od starejših epizod videl, kakšne stvari je voditelj Jeremy Clarkson počel s 317-kilovatnim brutalnežem. Najstrahovitejše mučenje, kar si ga lahko zamisli jekleni konjiček. 

Clarkson je sicer avto na moč hvalil zaradi športne uporabnosti, še posebej njegovo lego, ko je drsel skozi ovinke v oblakih dima. "Ta avto je fantastičen. Je kot idealni pes - lojalen, ljubek, ne preganja ovc, a ko pride vlomilec, je pripravljen, da mu raztrga goltanec. Poglejte, sedaj sem v vlogi psa napadalca!" In je še bolj zaškripalo. Običajno sicer Clarskon ni bil za volanom ves čas snemanja avtomobilov, saj so ga v kadrih brez voznika nadomeščali drugi profesionalni vozniki.

Willis je po premisleku avto odpeljal nazaj k trgovcu. Tam so mu brez oklevanja vzeli avto nazaj v popravilo in mu dali v roke ključe modela 330i. 

Ni bilo prvič, da so pri Top Gearu med snemanjem in testiranjem iz dragocenega avta ustvarili razvalino. Leta 2003 so zaradi divje vožnje uničili sklopko zgodovinskega jaguarja C-typa, vrednega okoli 1,3 milijona evrov. V eni od epizod je Clarkson zapeljal toyoto hilux naravnost v drevo, da bi s tem dokazal njeno trdoživost. BBC je moral plačati za škodo na drevesu.

Marca letos so pri BBC-ju prekinili sodelovanje s Clarksonom, ki bo skupaj s preostalima voditeljema Richardom Hammondon in Jamesom Mayjem v prihodnje ustvarjal novo avtomobilistično oddajo znotraj Amazona. Top Gear se pod vodstvom novega voditelja Chrisa Evansa na BBC vrača sredi leta 2016.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • 3bf380e8ff4a1a3ca722a5b8e09fa09165a04288 12:56 20.december 2015.

    Žurnal24, taki članki so uporabni samo zaradi naslova,ker potem mora človek poiskati originalno novico, da sploh izve prave informacije.Naslednjič ni treba nič pisati, samo link napopajte pod naslov in sliko:https://www.carthrottle.com/post/this-guy-bought-a-problematic-bmw-m3-then-saw-his-car-had-been-abused-by-top-gear/

  • maresem2 11:40 20.december 2015.

    Tega dripca nikoli nisem gledal ker mi je 3x mimo.