Avto
806 ogledov

Suzuki swift se je popolnoma hibridiziral

suzuki swift Suzuki
Suzuki je svojemu ključnemu modelu swiftu namenil korenito osvežitev, ki je do izraza prišla predvsem pod motornim pokrovom, saj so po novem blago hibridizirane prav vse različice.

Na nekaterih trgih so že spomladi v swiftu sport v kombinaciji z 1,4-litrskim beninskim motorjem predstavili 48-voltni hibrid, zdaj pa so precej prevetrili tudi dosedanjega 12-voltnega. Predvsem litij-ionska baterija je kar za dve tretjini močnejša, kar pomeni tudi več sodelovanja elektromotorja oziroma integriranega starterja/generatorja pri pogonu avtomobila.

Suzuki swift sport Avto Najboljši čmrlj leta 2019

suzuki swift | Avtor: Suzuki Suzuki

Nov je tudi 1,2-litrski atmosferski štirivaljnik, ki naj bi v nasprotju z enako velikim predhodnikom porabil manj goriva in v zrak izpustil manj ogljikovega dioksida. Inženirji so izboljšave dosegli predvsem z uporabo novega dvojnega sistema za vbrizgavanje goriva, električno upravljanega prilagajanja odpiralnih časov sesalnih ventilov, oljno črpalko s prilagodljivim delovanjem in sistema za hlajenje motornih batov. Motor po novem razvija moč 61 kilovatov in navor 107 njutonmetrov, torej celo malo manj od predhodnika, v kombinaciji z blagim hibridom in menjalnikom CVT pa swifta v 12,2 sekunde požene do 100 kilometrov na uro.

Suzuki Swift Swift pri nas Avto Suzuki swift prijazen do ovinkov, neprijazen do pijancev

suzuki swift | Avtor: Suzuki Suzuki

Oblikovnih sprememb ni prav veliko, odražajo pa se predvsem v spremenjenih sprednji maski in žarometih ter izdatni led osvetlitvi. Počrnjeni stebrički poskrbijo za optično znižanje težišče, na voljo pa so ena navadna in šest kovinskih barv z možnostmi dvobarvnih kombinacij. Med opremo izstopa predvsem radarski tempomat, ki je po novem na voljo v vseh različicah.

Suzuki Ignis Avto Test: Suzuki ignis

suzuki swift | Avtor: Suzuki Suzuki

Suzuki vitara Avto Vitara jemlje pogačo tam, kjer je drugi ne vidijo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.