Avto
2343 ogledov

Suzuki swift sport in swift hybrid

Suzuki
Suzuki je s prvo fotografijo najavil novo različico športnega swifta. Ob tem so predstavili tudi hibridni swift hybrid.

Novi suzuki swift sport bo premierno predstavljen na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, 12. septembra. Na voljo bo le kot petvratni model, saj Suzuki tudi klasične različice novega swifta ne ponuja več v trivratni izvedbi.

S tem Suzuki nadaljuje tradicijo predstavljanja "hot hatchev", s to izjemo, da se v novi generacijo poslavljajo od atmosferskega 1,6-litrskega motorja, ki ga bodo, za zdaj še neuradno, zamenjali z 1,4-litrski turbo motorjem. Motor znan iz vitare S razvije 103 kilovate moči in 220 Nm navora. Podatek je toliko bolj navdušujoč, če vemo, da vozilo tehta zgolj 870 kilogramov, kar je enako 159 konjskim močem na tono.

Suzuki Swift Swift pri nas Avto Suzuki swift prijazen do ovinkov, neprijazen do pijancev

Z litrom bencina do 32 kilometrov daleč

Swift spot ima sport paket, kar vključuje aero body kit. To pomeni sprednji spojler, pragove in zadnji difuzor. V primerjavi s klasličnim swiftom ima tudi večja aluminijasta platišča, črno satenasto masko, športno vzmetenje, dodelan izpušni sistem in spremenjen videz potovalne kabine s športnim volanom in novimi sedeži.

Medtem ko čakamo na swifta sport, je Suzuki na Japonskem pokazal hibridno različico. Swift hybrid kombinira 1,2-litrski štirivaljni bencinski motor s 70 kilovati moči (94 KM) in elektromotorjem z 10 kilovatov moči. 

Po tovarniških podatkih naj bi bil zmožen z litrom bencina prevoziti 32 kilometrov poti. Na Japonskem stane 12.795 evrov.

Komentarjev 2
  • Snežinko 09:09 27.julij 2017.

    Čakaj, čakaj... podnaslov pravi "konec turbo ere", potem pa napišete, da bo v novem swiftu 1.4 TURBO motor zamenjal 1.6 atmosferskega...?Tukaj se nekaj ne ujema...