Avto
148 ogledov

Svež veter za Jeep v Sloveniji

Jeep wrangler
1/29
Gregor Prebil
Avto Triglav, zastopnik za Fiat, Lancio, Alfo Romeo, Ferrari in Maserati, je pod svoje okrilje prevzel še znamko Jeep in ob tem predstavil tri modele v prodajni paleti - wrangler, compass in grand cherokee. Cilj je prihodnje leto skupaj prodati 50 vozil.

Jeep se na slovenske ceste vrača z novim uvoznikom Avto Trigavom, ki je že začel prodajati modele jeep wrangler in jeep wrangler unlimited, novi compass in novi grand cherokee.

Jeep wrangler in wrangler unlimited
Surova terenca sta legendi znamke Jeep z dolgo tradicijo, ki sega pred drugo svetovno vojno, vse do danes pa je proizvajalec ohranil oblikovne elemente izvirnika. Ponaša se z novo opremo notranjosti z izboljšano ergonomijo in posodobljenimi materiali, poganja pa jo novi, močnejši 2,8-litrski dizelski motor s turbinskim polnilnikom, ki zmore 147 kW (200 KM), ima navor 410 Nm in je opremljen s tehnologijo stop/start za varčnejšo porabo goriva. Ponudba motorjev v modelu wrangler vključuje močan 3,8-litrski bencinski motor, ki razvije 146 kW (199 KM) in 315 Nm navora. Povsem nova trda streha različic sahara je v barvi karoserije. Terensko zmogljivost omogočata sistema štirikolesnega pogona Command-Trac® in Rock-Trac® ter zapora sprednjega in zadnjega diferenciala vrste Tru-Lock®. Sprednja in zadnja os vrste Dana ter elektronski izklop sprednjega stabilizatorja oziroma sistem Active Sway Bar (ASBS) izboljšajo terenske zmogljivosti. Wrangler in wrangler unlimited letnik 2011 sta na voljo v treh različicah: sport, sahara in rubicon. Za wrangler (sport) z 2,8-litrskim CRD-agregatom je treba odšteti najmanj 32.990 evrov, za različico wrangled unilimited (sport auto) z enako zmogljivim agregatom pa 36.690 evrov.

Jeep compass | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Jeep compass
Compass oblikovno sloni na večjem modelu grand cherokee. V notranjosti najdemo mehke površine in kakovostne materiale. Kompaktni športni terenec je prilagojen tako vožnji v mestnem okolju kot na brezpotjih. Ponudba motorjev obsega novi 2,2-litrski dizelski motor s turbopolnilnikom, ki razvije 120 kW (163 KM) in 320 Nm navora, na voljo pa je tudi v šibkejši različici s 100 kW (136 KM). Terenske zmogljivosti omogoča stalni aktivni sistem štirikolesnega pogona Freedom Drive I. Posodobljeni sistemi krmiljenja in vzmetenja izboljšajo skupno zmogljivost. Prvič je na evropskem tržišču na voljo tudi z dvokolesnim pogonom, in sicer v kombinaciji z 2,0-litrskim bencinskim motorjem (serijsko), na voljo pa je tudi novi 2,2-litrski dizelski motor s turbinskim polnilnikom. Premore vrsto aktivnih in pasivnih sistemov varnosti, vključno s sistemom pomoči pri speljevanju v klanec. Na evropskem tržišču sta na voljo različici sport in limited. Cene za model sport z dvolitrskim agregatom (115 kilovatov) in dvokolesnim pogonom se začnejo pri 21.490 evrih, najcenejši model s štirikolesnim pogonom in 2,2-litrskim CRD-agregatom stane 29.990 evrov.

Jeep compass | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Jeep grand cherokee

Četrta generacija modela grand cherokeeja prinaša popolno oblikovalsko prenovo zunanjosti in notranjosti ter izboljšane tehnične značilnosti. Izboljšali so tako udobje in uporabnost kot varnost. Prinaša popolnoma nov sistem zračnega vzmetenja Quadra-Lift™ in sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles Selec-Terrain™ s petimi prednastavitvami terena za odlično zmogljivost in nadzor tako na cestah kot zunaj njih. Nov je trilitrski šestvaljni turbodizelski motor, opremljenim z novo generacijo vbrizgalnih šob, ki delujejo na tlakih do 1800 barov. Gre za novo tehnologijo Multijet II podjetja Fiat Powertrain. Novinec razvije 177 kW (241 KM) in 550 Nm navora. V paleti motorjev za model grand cherokee sta še dva bencinska motorja: 3,6-litrski šestvaljnik Pentastar in 5,7-litrski osemvaljnik MDS. Terenska zmogljivost je zagotovljena z izbiro dveh sistemov štirikolesnega pogona, Quadra-Trac II® in Quadra-Drive® II z elektronskim zadnjim diferencialom z delno zaporo (ELSD). Na voljo je v treh različicah: laredo, limited in overland.

Prodajni salon Jeep je trenutno odprt le v Ljubljani, kmalu pa bodo odprli še salon v Mariboru, ki mu bosta sledila salona v Novi Gorici in Novem mestu. Cilj uvoznika je, da bi v letu 2012 prodal 50 vozil znamke Jeep.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.