Avto
19007 ogledov

Ta sistem v avtu postaja preteklost, ste ga uporabljali?

Ford Kuga Anže Petkovšek Ford Kuga Hybrid.
Pred dobrim desetletjem dni so avtomobilski proizvajalci v vozila začeli vgrajevati sistem za pomoč pri parkiranju. Nekakšen avtopilot, ki omogoča polavtonomno parkiranje ob nadzoru voznika.

Samodejni parkirni pomočnik v nekaterih novih avtomobilih ni več vgrajen, ker ga vozniki ne uporabljajo, to pa pripisujejo dejstvu, da je funkcija zelo počasna in ne dosega hitrosti uporabnika pri parkiranju. Eden od proizvajalcev, ki je napovedal, da bo prenehal vgrajevati ta sistem v nekatere svoje modele, je Ford.

 | Avtor: Ford Ford

Pravzaprav so iz Forda sporočili, da so izvedene raziskave o zadovoljstvu strank pokazale, da številni niso uporabljali sistema Active Park Assistant, kot Ford imenuje to funkcijo v svojih avtomobilih, pišejo na spletni strani Car and Driver.

Ameriško podjetje se je zato odločilo to funkcijo odpraviti, hkrati pa prihraniti 50 evrov na avto, kolikor stane vgradnja sistema.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
  • Toma 17:32 29.april 2024.

    Še avtomatski brisalci ne delajo dobro pa bo kaj drugega, recimo avtomatika luči!

  • Avatar Suli
    Suli 17:22 29.april 2024.

    Avtomobili naj bi znali voziti sami pa niso sposobni parkirati v doglednem času. Lep izgovor ni kaj. Kod, da pi športnik rekel ne znam normalno sesti na stol se bom pa udeležil triatlona.🤔