Avto
945 ogledov

Tajvanski skuterji se dobro prodajajo tudi v Sloveniji

Sym HD300 Saša Despot
SYM v prvi polovici leta z največjo rastjo prodaje.

Proizvajalec motorjev SYM je v prvi polovici leta 2019 prodal rekordnih 215.000 skuterjev, kar pomeni 10 odstotno rast v primerjavi z letom dni nazaj. Poleg dobre prodaje na domačem, Tajvanskem trgu, pri podjetju izpostavljajo prodor v Evropo. 

Za SYM sicer glavnino prodaje predstavlja domači tajvanski trg. Sledita Vietnam in ZDA. Največji trgi v Evropi so Nizozemska, Španija, Italija in Grčija. Rast na skupnem evropskem trgu je 16 odstotna. V Sloveniji je letošnja rast trideset odstotna v primerjavi z lanskim letom.  

SYM joymax z300 | Avtor: Anže Petkovšek SYM joymax z300 Anže Petkovšek

V Sloveniji in na Hrvaškem to znamko zastopajo v podjetju Špan d.o.o.. “Znamka SYM pri nas predstavlja srce moto programa. Z širokim prodajnim programom lahko strankam ponudimo največ,"  pravi Miha Škarič, ki v podjetju Špan d.o.o., kjer skrbijo tudi za razvejano prodajno-servisno mrežo, skrbi za moto program.

Letos sta na slovenske ceste zavila dva popolnoma nova skuterja – Joymax Z in novi HD 300. Prvega zaznamuje 4-taktni motor z direktnim vbrizgom, SYM HD300 pa se uvršča med predstavnike v segmentu visokih koles. Poleg tradicionalnih skuterjev so letos predstavili tudi dva nova modela motorjev - crossover NH X z orientacijo na cesti in bolj avanturistični SYM-NH
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.