Avto
809 ogledov

Tako bodo znanje slovenskih mehanikov spravili še na višjo raven

1/50
MatijaJanežič
V soboto je podjetje GMT, največji slovenski prodajalec nadomestnih delov in opreme za avtomobile, v Murski Soboti pripravila letno srečanje s svojimi strankami.

Podjetje GMT izhaja iz majhne prodajalne nadomestnih avtomobilskih delov, ki jo je leta 1992 v Murski Soboti odprl ustanovitelj podjetja Vlado Karoly, do danes pa se je razvilo v regionalnega velikana, ki v več evropskih državah kot skupina GMT, v katero so združeni družba GMT, Adel. Anet, Sec Lubes, AR Regnemer in I.S.T Avtodeli, v 77 poslovnih enotah zaposluje okrog 400 ljudi.

Obiskovalci so se lahko na hišnem sejmu seznanili z novostmi v ponudbi podjetja, hkrati pa so se pozabavali z različnimi dejavnostmi, kot so bili streljanje na gol v družbi nogometašev NK Mura, zadevanje košev in podobnim. Na večerni zabavi so zabavali skupina Kreativ, ki jim je pripravila ognjeno predstavo, stand up komik Tin Vodopivec ter pevki Natalija Verboten in Danijela Martinović, svojo predstavo pa je izvedla tudi plesna skupina Frklje iz Škofljice . Za adrenalinsko popestritev so pred tem že v popoldanskem delu poskrbeli mojster na kolesu BMW Leon Vignjević, driftar Luka Marko Grošelj in motoristični virtuoz Rok Bargaroš.

 | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

GMT Avto Akademija

Rok Bagaroš je na svoj poseben način poskrbel tudi za otvoritev najnovejše pridobitve podjetja GMT, GMT Avto Akademije, v kateri bodo skrbeli za šolanje in seznanjanje mehanikov z novimi gibanji na področju vzdrževanja avtomobilov. Vodja izobraževanja pri skupini GMT Primož Rožnik je pojasnil, da sama izobraževanja z njihovimi dobavitelji intenzivno izvajajo že dobri dve leti, z Avto Akademijo pa se posebej posvečaja izpopolnjevanju znanja mehanikov. Šolanje bodo vedno izvajali zgolj v Avto Akademiji v Murski Soboti, v enem terminu pa bodo sprejeli največ šest učencev, saj se večim ne bi mogli dovolj dobro posvetiti. Avto Akademija je sicer namenjena že usposobljenim mehanikom, ki svoj posel večinoma opravljajo neodvisno, gre pa za predstavljanje novosti v panogi in poglabljanje znanja in odpravljanje pomanjkljivosti na področjih, ki jih še ne obvladajo najbolje. Izobraževanje spremlja tudi tehnična podpora za diagnostiko, ki jo bodo izvajali v okviru tehnično-servisne službe, ki so jo ustanovili hkrati v Avto Akademijo.

 | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Obiskovalci dogodka smo si lahko ogledali tudi osrednje vozlišče v dejavnosti skupine GMT, Logistični center, ki so ga pred dvema letoma odprli v Murski Soboti. Kot pravijo, se za lokacijo niso odločili zgolj zato, ker podjetje izhaja iz prekmurske prestolnice, ampak tudi zato, ker dejansko leži v osrednjem delu vseh povezav med njihovimi dobavitelji in kupci. V skladišču, ki se razteza na površini 12.000 kvadratnih metrov in z modularno gradnjo omogoča tudi širitev, je 10 tisoč mest za evropalete , 28 tisoč poličnih regalov, 700 metrov dolg avtomatizirani transportni trak in osem nakladalnih ploščadi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.