Avto
29 ogledov

Takšen bo prenovljeni mondeo

Ford fusion
1/10
Ford
Slabo leto potem, ko je ford mondeo z veliko zamudo le zapeljal tudi na slovenske ceste, v ZDA že razkazujejo njegovo izdatno prenovljeno različico.

Na salonu v Detroitu, ki odpira svoja vrata prav danes, je Ford predstavil prenovljeni model fusion, ki z rahlimi spremembami v Evropi nosi ime mondeo. 

Fusion je precej "priostril" svoj zunanji videz, saj so nova prednja in zadnja svetila ter maska. V različici sport je videz še dodatno poudarjen z velikimi izstopišči za zrak in 19-palčnimi platišči. 

Notranjost je doživela manj sprememb, je pa seveda del avtomobila pred kratkim napovedani sync sistem tretje generacije z novim grafičnim vmesnikom.

Fusion sport ima pod pokrovom 2,7-litrski ecoboost V6 bencinski motor, ki je sposoben prek štirikolesnega pogona na asfalt spraviti 240 kW (325 KM) moči. Zanimiv je pogled na osrednjo konzolo, saj ni več klasične prestavne ročice avtomatskega menjalnika, temveč le vrtljiv gumb v stilu Jaguarja. 

Omeniti velja sistem za prepoznavanje pešcev ter podvozje, ki stalno prilagaja trdoto blažilnikov in se tako prilagaja "hrapavosti" ceste. 

Zanimivo bo videti, ali bomo evropskega mondea v prenovljeni koži in z novimi tehnologijami lahko videli že čez dva meseca v Ženevi, ali pa se obeta vnovična zakasnitev vsaj do jesenskega Pariza. Pa saj smo se morali v Evropi že navaditi ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.