Avto
1289 ogledov

Tatovi avto ukradejo s telefonom

iPhone in avto GM
Bahanje z uradno aplikacijo, s katero lahko prek pametnega telefona na daljavo manipulirate z vašim avtomobilom, ni najbolj pametna ideja, saj so strokovnjaki dokazali, da lahko takšne aplikacije nepridipravi kaj hitro izkoristijo in vam odpeljejo avtomobil.

Na nedavnem srečanju v Las Vegasu v organizaciji združenja Black Hat so strokovnjaki in družbe iSec Partners demonstrirali "ugrabitev" subaruja outbacka s pomočjo telefona z operacijskim sistemom Android.

To jim je uspelo tako, da so s pomočjo prenosnika na dokaj preprost način vdrli v protokol, prek katerega delujejo aplikacije, in vzpostavili lastno GSM-omrežje za komunikacijo z vozilom, ki so ga odklenili in celo zagnali.

Čeprav je javna demonstracija potekala na Subarujevem modelu, pa fantje iz družbe iSec trdijo, da je tako mogoče odkleniti še marsikatero drugo znamko. Čeprav javno nočejo povedati, katere, s čimer želijo proizvajalcem dati dovolj časa, da zakrpajo varnostne luknje, pa je znano, da podobno programsko opremo uporabljajo pri GM, Mercedes-Benzu in BMW.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.