Avto
4639 ogledov

Tatovi razkrili, kako bo izgledala nova lancia Y

Lancia Y Splet
Iz rubrike "saj ni res?": podobo naslednje generacije lancie Y so razkrili neznanci, ki so domnevno ukradli avto in z njim zapeljali v rečni kanal. Pri Lanciji takoj objavili prvo uradno fotografijo.

Lancia Y zdajšnje generacije je izredna mestna uspešnica in je na cestah že od leta 2011. Hkrati je to edini še živi model legendarne znamke, lahko bi rekli, da je celo preživel njeno ukinitev.

Zaradi uspešne prodaje so namreč lancio Y kot edini preostali model ohranili v proizvodnji. Po združitvi koncerna Fiat-Chrysler s PSA pa so v novem megakoncernu Stellanis ugotovili, da lahko znamki Lancia vdahnejo novo življenje. 

Prvi model nove dobe bo prihodnje leto prav naslednja generacija lancia Y, ki bo temeljila na isti platformi kot peugeot 208 ali opel corsa. Novi model je v začetku tega leta napovedal koncept Lancia Pu+Ra HPE, zdaj pa smo na nenavaden način videli še povsem nezakrito podobo praktično serijskega ypsilona, kako ga vlečejo iz reke v Franciji. 

Lancia Y | Avtor: Splet Splet

Podrobnosti o nesreči oziroma dogodku ni veliko. Časnik L'Est Républicain poroča, da so v torek zjutraj v Montbéliardu v Franciji gasilci posredovali, ko so videli vozilo potopljeno v rečnem kanalu Rue du Port blizu tamkajšnje tovarne Stellantis.

Gasilci so se bali, da je v avtu ostal kdo ujet, a pri pregledu notranjosti niso našli nikogar. Avtomobil so nato iz reke potegnili z žerjavom, ko so nastale tudi fotografije in zaokrožile po spletu. Čeprav je bil avto domnevno ukraden, pa policija o dogodku ni želela povedati ničesar.

Po poročanju Autoblog.it slika dokazuje, da gre resnično za novo lancio ypsilon, viden je napis, ujemajo se tudi mere in ostale podobnosti s konceptom Lancia Pu+Ra HPE (na fotografiji spodaj), predvsem oblika luči.

Lancia koncept | Avtor: Lancia Lancia

Lancia koncept | Avtor: Lancia Lancia

Hitro pokazali prvo uradno fotografijo

Kot da bi želeli nekoliko umiriti nepredvidene dogodke, so pri Lanciji dan zatem objavili prvo uradno fotografijo nove lancie. Pokazali so del nosu, s katerega je razvidno, da bo imela novinka svetlobno letev, s katero bodo poudarili značilno obliko maske. Na pokrovu bo izpisano znamkino ime.

Na voljo bo v hibridni in povsem električni različici. Prvič jo bodo uradno pokazali februarja.

Lancia Y | Avtor: Lancia Lancia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.