Avto
27 ogledov

Tečne babe za volanom

Ob prometnih konicah tudi ženske postanejo tečne voznice. Žurnal24 main
Ni hujšega kot to, če se pred ali za teboj znajde voznik, ki ne zna malce potrpeti. Vem, tečen moški je problem, a hujšega kot tečna ženska ni.

Petek popoldne. Prometna konica. Vsi bi radi prišli čim prej domov, kar pa seveda ne gre. Vse se prepočasi odvija, vedno več je živčnega premikanja prstov in glasnega pogovarjanja s samim seboj. In potem se zgodi – prižge se zelena luč, kolona se premakne, a glej ga zlomka. Iz sosednjega pasu se "pametnjakovič" odloči, da bi se zdaj on raje vrinil pred vas.

Različica A
V avtomobilu sedi moški. Ko razberete njegovo namero, ste sicer besni kot ris, vendar pa se vse skupaj odvije hitro. Moški za volanom so po navadi odločni in bodo izkoristili še tako majhno špranjo, da se bodo vrinili naprej. Ko potegnete črto, ugotovite, da pretirano veliko časa niste izgubili.

Različica B
V avtomobilu sedi ženska. Prva stvar, ki vam šine skozi možgane, je: "Pa kaj si tako tečna? Prepusti to moškim!" Ker je precej žensk (ne vse!) bolj varianta "cinca marinca", že vnaprej veste, da vas bo gledala in čakala in gledala in čakala in gledala in čakala … Saj veste, kako gre. S polovico avtomobila bo že na vašem pasu, da pa bi hitro potegnila na vaš pas in šla, ji ne bo takoj padlo na pamet.


Pa kaj počneš? © iStockphoto

 
Prehiti že enkrat!
Vožnja po lokalnih cestah zna biti užitek, ki pa se kaj lahko spremeni v naporen dogodek. Predstavljajte si zmerno vijugasto cesto, na kateri naletite na pred vami vozeče počasno vozilo. Recimo, da gre za traktor. Ker se vam nikamor ne mudi, se odločite, da ga boste prehiteli čez petsto metrov, ko se končajo vsi ti ovinki. Ta vaša namera pa popolnoma razbesni "godzilo" za vami.

Različica A
V avtomobilu sedi moški. Ker ne more prenašati babe, ki ne zna prehiteti traktorja, se odloči, da bo prehitel vas in še traktor. In to kljub ovinku pred vami. Kaj stori? Hitro skoči na nasprotni pas, hop na plin in je mimo. Res je, da je spet imel srečo, da se nasproti ni nihče pripeljal.

Različica B

V avtomobilu sedi ženska. Mudi se ji na roditeljski sestanek in potem domov, zato se odloči, da bo tvegala ter prehitela vas in traktor. Skoči na nasprotni pas, počasi dodaja plin in se mimo vas vleče kot megla. V mislih se vami odvijajo črni scenariji, ko jo gledate, kako se trudi, da bi vas prehitela. Tokrat je imela srečo.

Nauk te zgodbe: ženske, bodimo bolj odločne za volanom in ne brezglave. Moški pa menda sami itak najbolje veste, kako se streže vožnji. Ali pač?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.