Avto
5762 ogledov

Tega o renaultu kangooju gotovo niste vedeli

renault kangoo japonska
1/6
Renaullt
Morda je slišati nenavadno, a največja srečanja ljubiteljev renaultov kangoojev že štirinajst let potekajo na Japonskem. Skoraj desetletje in pol se namreč ob vznožju japonske svete gore Fudži zbirajo japonski navdušenci nad praktičnim velikoprostorskim francozom.

Pri Renaultu opravijo, da je njihov kangoo z edinstevno praktično obliko in drsnim bočnimi vrati takoj postal uspešnica. Od leta 1997 do zdaj jih je iz tovarne Mauberge v Franciji v 50 držav sveta zapeljalo že več kot 4,4 milijona. Posebno pozornost pa namenijo primerkom, ki jih izvozijo na Japonsko, kjer so ti avtomobili zelo priljubljeni.

renault kangoo japonska | Avtor: Renaullt Renaullt

Navdušenje nad tem avtomobilom je celo takšno, da so se navdušenci že leta 2009 odločili, da bodo organizirali srečanje somišljenikov, kjer se bodo spoznavali in zabavali. Na prvem srečanju se jih je sicer zbralo le nekaj sto, do danes pa je število udeležencev na letnih srečanjih naraslo na 5.000 obiskovalcev, ki si pridejo ogledat okoli 2.000 kangoojev. Japonsko srečanje ljubiteljev tega avtomobila je tako naraslo na največje na svetu.

renault kangoo japonska | Avtor: Renaullt Renaullt

Letošnje srečanje ljubiteljev kangoojev so zato pri Renaultu izkoristili za predstavitev nivega renaulta grand kangooja, ki so ga nalašč za japonski trg ponudili v posebni seriji urban grey.

dezurni@styria-media.si

renault kangoo japonska | Avtor: Renaullt Renaullt

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.