Avto
14 ogledov

Telefonski klici na vetrobranskem steklu

Harman HUD Harman
Tehnološko podjetje Harman je na avtosalonu v Ženevi predstavilo tehnologijo, ki bo v vetrobranskem steklu prikazovala informacije mobilnih telefonov in zemljevide z navigacijske naprave.

Strokovnjaki podjetja Harman trdijo, da bo z njihovim sistemom avtomobil postal varna mobilna pisarna. Njihov head up zaslon (HUD) bo na vetrobransko steklo zrcalil vse od podatkov o trenutni hitrosti in oddaljenost od spredaj vozečega avtomobila, do podatkov s telefona, kdo kliče vključno s sliko klicatelja, SMS sporočil, vremenskih podatkov, podatkov navigacijske naprave, opozoril na zastoje, ...

Voznik bo na ta način med vožnjo prejel kopico informacij, a direktor marketinga pri podjetju Harman Hans Roth verjame, da so informacije vozniku prikazovane tako, da njegova osredotočenost na vožnjo nikoli ni omejena.

Z zamahom roke lahko voznik izbriše ali prekine prenos informacij na vetrobransko steklo, če si tega ne želi, pojasnjuje Roth in dodaja, da lahko na hiter in enostaven način utiša zvonjenje telefona.

Podjetje je v resnih pogovorih s številnimi proizvajalci vozil, ki bi radi tehnologijo, ki je že prisotna v nekaterih luksuznih vozilih, vključiti v svoje prihodnje modele.

Komentarjev 2
  • chilli24 07:15 11.marec 2013.

    Še en navaden bluetoth, kar bi moralo biti obvezno v vseh avtomobilih, ne dobiš v vseh novih avtomobilih če to mastno ne doplačaš pa se grejo o nekih hud-ih. Ja dobiš, samo mastno doplačaj.

  • Gregor Lončar 09:39 10.marec 2013.

    Hujši ste ratali ko vaša konkurenca. A to je neka noviteta ali kaj?Pa nehajte tolk popat reklame!