Avto
59 ogledov

Tepanje se rušijo, promet stoji

Podiranje cestninske postaje Torovo Saša Despot
Prvi dan preurejanja cestninske postaje Tepanje je prinesel tudi zastoje. Potrpeti bo treba do konca meseca.

Družba za avtoceste v RS (Dars) je začela s preureditvijo šeste čelne cestninske postaje. Predvidoma do konca meseca bodo na območju cestninske postaje Tepanje na štajerski avtocesti odstranili sredinska cestninska otoka, kar bo vinjetnim vozilom omogočilo vožnjo s hitrostjo 60 kilometrov na uro.

Zaradi del bo predvidoma do konca tega meseca promet prek cestninske postaje Tepanje potekal po eni vinjetni stezi tako v smeri Ljubljane kakor tudi Maribora, medtem ko bosta za tovorna oz. nevinjetna vozila vzpostavljeni po dve stezi v vsako smer. Hitra steza za avtomatsko brezgotovinsko cestninjenje v smeri Maribora v času prometne zapore začasno ne bo delovala.

Začasne prometne ureditve so ustrezno označene. 

CP Vransko še z betonskimi otoki

Po preureditvi cestninske postaje Tepanje na odseku štajerske avtoceste Slovenske Konjice-Dramlje bo promet v smeri Maribora in Ljubljane potekal po dveh vinjetnih stezah z omejitvijo hitrosti 60 kilometrov na uro in treh stezah (od tega eni hitri stezi ABC) za tovorna oz. nevinjetna vozila.

Lani jeseni so preuredili tri čelne cestninske postaje, in sicer Log in Videž na primorski avtocesti ter Torovo na gorenjski. Aprila letos pa še cestninski postaji Dob na dolenjski ter Kompolje na štajerski avtocesti. Tepanje bo tako šesta čelna cestninska postaja, prek katere bo po odstranitvi otokov omogočen prosti prometni tok vinjetnih vozil za prevozno hitrost 60 kilometrov na uro, so pojasnili v Darsu.

Komentarjev 5
  • JellyFish 18:19 04.julij 2013.

    S tem se pa strinjam, čeprav res neki full me ne moti, je pa smešno.:D

  • Skippy 20:27 19.junij 2013.

    Slovenija je ena smešna država. Na "navadnih" ozkih cestah z nasprotnim prometom lahko vozimo 90 km/h, na teh širokih in ravnih cestah z enosmernim prometom pa 60 km/h.

  • Ferluci 09:08 18.junij 2013.

    "..kar bo vinjetnim vozilom omogočilo vožnjo 60...". Pozabili so navesti, da ne samo "vinjetnim" ampak tudi "vinjenim" voznikom omogoča lažje manevriranjem med ozkimi preprekami...