Avto
95 ogledov

Terminator prodaja svoj stroj za teren

Unimog
1/7
Mobile.de
Arnold Scwarzenegger prodaja svojega unimoga, vozilo, pred katerim ni varen še tako strm klanec, pa tudi zlikovce verjetno dokaj enostavno povozi.

67-letni filmski igralec avstrijskega porekla, nekdanji guverner Kalifornije in bodibilder se poslavlja od svoje terenske pošasti. Na spletni strani mobile.de je namreč na prodaj njegov unimog U1 300 SE 6.4, ki je bil posebej prilagojen za Terminatorja.

O razlogih, zakaj se je Scwharzi odločil za prodajo, lahko le ugibamo, gotovo pa takle stroj ni šel ravno vštric z ekologijo, ki jo je kot guverner Kalifornije strogo zagovarjal in tudi pomagal pri tem, da je ameriška zvezna država danes eno najnaprednejših območjih glede varovanja okolja.

Unimoga, na različice katerega sicer prisega tako vojska kot tudi najbolj zahtevni raziskovalci terena ali delavci, na drugi strani poganja 6,4-litrski dizelski motor, ki proizvede za 239 kW moči (320 KM) in ustreza komaj standardu euro 3, ki je pričel veljati še v 90. letih. Uradna poraba ni znana, gotovo pa tudi ob peresno lahki nogi ni manjša od 20 litrov na 100 kilometrov. 7,5-tonsko vozilo sicer stoji na masivnih 22-palčnih kolesih, ima polavtomatski menjalnik in seveda vsestranski 4x4 pogon.

Posebej na željo Arnieja ima še kup dodatne opreme, denimo zračno vzmetenje, "bull-bar", vzvratno kamero, električni vitel na daljinsko vodenje, sistem za vožnjo prikolice, roll-bar, posebna dodatna svetila in v tovornem delu posebno klop s tremi varnostnimi pasovi. V notranjosti je na armaturki vgraviran tudi Terminatorjev podpis.

Schwarzeneggerjev stroj ima na števcu prevoženih le 21.000 kilometrov, a pooblaščeni prodajalec iz Nemčije zanj zahteva zajetnih 298.250 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.