Avto
25585 ogledov

Tesla S "uničil" 11 najbolj športnih avtov lanskega leta

Tesla Motor Trend's
Poglejte, kaj je tesla model S med skupinskim pospeševanjem napravil celi falangi (super)športnih avtomobilov.

Pred Teslo so bili električni avtomobili dolgočasni. Odkar pa Tesla izdeluje avte, so se stvari obrnile na glavo. 

Pri Motor Trend's so uprizorili novo edicijo svoje "najznamenitejše dirke v pospeševanju". Na kupu so tokrat zbrali nekaj res imenitnih primerkov serijskih športnih avtomobilov, ki so kot novosti prišli na trg v zadnjem letu: ferrari 488 GTB, porsche turbo S, mclaren  570 GT, aston martin DB11, nissan GT-R nismo, mercedes-amg GT R, chevy camaro ZL1 1LE, corvette grand sport, porsche 718 cayman S, lexus LC500 in alfa romeo giulia qadrifoglio.  

Izbira tekmovalcev ni bila naključna, saj so omenjen seznam pri mediju naredili na podlagi testov v zadnjih mesecih, v kateri so ocenjevali kombinacijo voznih lastnosti in zmogljivosti nekega avta.

Med dvanajsterico najboljših je bila sicer tudi mazda MX-5 RF z dvolitrskim motorjem, a so jo iz prizanesljivosti umaknili iz tekmovanja, namesto nje pa postavili posebnega izzivalca - sedemsedežno družinsko vozilo tesla model S, ki je bil po masi (2,250 kg) tudi najtežji med izzivalci.  

Cilj - kdo bo hitrejši v pospeševanju na četrt milje (402 metra), kar je po ameriških standardih eden najbolj uveljavljenih načinov dokazovanja zmogljivosti nekega avta. 

Najeli so vojaško letališko stezo, poravnali brbotajoče zverine in enega brenčača za isto črto ter zamahnili z zastavico. 

A kdo da je zmagal? Dvojni električni motor v P100D je povzročil tako silovit šprint, da so ostali avti lahko opazovali le še zadnje tesline luči. Po 10,5 sekundah je bila Tesla že mimo oznake za četrt milje. So pa le nekaj trenutkov za teslo ciljno črto prečkali še trije zelo hitri avtomobili. Preverite tudi, kateri so vsaj malce razočarali.

Tesla model S je dokazano eden najhitrejših avtov pri pospeševanju tudi po drugih parametrih. Uradna meritev pravi, da do 100 km/h potrebuje 2,36 sekunde. Nič čudnega, saj ima kar 568 kW moči (772 KM).

Akcija se začne na peti minuti videoposnetka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • alojzr 17:32 26.september 2017.

    Tale portal tako odkrito navija za elektro avte, da vse skupaj preseda. Ja krasni so, bomo jih kupili, ko jih bomo natankali na katerikoli pumpi v 5 minutah, skupaj z nakupom sendviča in scanjem, do tedaj pa adijo.

  • Pepe007 14:17 26.september 2017.

    Pred ogledom videa sem pričakoval večjo razliko.

  • Jonathan Archer 13:48 26.september 2017.

    Snežinko a res? Ti bi divjal po stari cesti ogrožal otroke, družine, ženske, starce? DEBIL! Ameriška kultura je 1/4 mile. V EU pa naj se avto dokaže na 24h Nurnbergringa. Ampak tudi tukaj Tesla postavlja smernice že preiskusajo prve prototipe ...prikaži več kjer boš na polnilni postaji le baterijo zamenjal. Torej v roku 7 - 10 let bo Tesla še kar vodila karavano EV.