Avto > Testi
6976 ogledov

Primerjali smo 6 priljubljenih premium SUV vozil. Kateri je najboljši?

Primerjalni test SUV D razreda PRIMA
Alfa romeo stelvio, Audi Q5, BMW X3, Lexus NX, Mercedes-Benz GLC in Volvo XC60. Kateri je najboljši? Izvedeli boste 17. novembra.

Tokrat smo se na zurnal24.si s še sedmimi drugimi vodilnimi slovenskimi mediji s področja avtomobilizma lotili temeljite primerjave šestih srednje velikih športnih terencev premijskega razreda.

Vozila, ki jih primerjamo so vsa opremljena s štirivaljnimi turbodizelskimi motorji moči od 140 do 154 kilovatov, le lexus ima bencinski hibrid s 145 kW. Pogoj za sodelovanje na primerjalnem testu je tudi samodejni menjalnik in štirikolesni pogon.

Seznam avtomobilov, ki sodelujejo na PRIMA testu

Alfa romeo stelvio 2.2 diesel 16V 210 AT8 Q4 super
Audi Q5 2.0 TDI quattro sport
BMW X3 xDrive20d M sport
Lexus NX 300h AWD F sport premium
Mercedes-Benz GLC 250 d 4Matic
Volvo XC60 D4 A AWD momentum

Na tem mestu pa le nekaj o PRIMA testu, ki se je izkazal za najbolj pregleden in verodostojen test v Sloveniji, s katerimi želimo prikazati tako dobre kot slabše plati primerljivih avtomobilov v posameznem avtomobilskem razredu.

Primerjalni test SUV D razreda | Avtor: PRIMA PRIMA

Kaj sploh je PRIMA test? To so primerjalni testi vozil istega avtomobilskega segmenta, ki jih na zurnal24.si izvajamo še s sedmimi drugimi slovenskimi mediji: televizijsko oddajo Volan, časnikoma Dnevnik in Finance, avtomobilsko revijo Avto Fokus, vlogarjem Komotar Minuta in spletnima stranema Siol.Net in Avtomobilizem.com. 

Pri velikem PRIMA primerjalnem testu temeljito primerjamo vse parametre, ki so odločilni za slovenskega kupca avtomobila, od prostornosti, udobja, vozne dinamike, porabo goriva, multimedije, pa vse do cene (vključno s popusti) in stroškov lastništva. Do zdaj smo izvedli veliko primerjavo petih avtomobilskih razredov, kompaktnih križancev B in C razreda, družinskih karavanov C razreda, premium limuzin in kompaktnih malih kombilimuzin. 

Več o tem si lahko preberete na spodnjih povezavah:

Peugeot 3008 zmagovalec primerjalnega testa križancev

Mercedes-benz C je PRIMA limuzina srednjega razreda

Seat leon ST je zmagovalec velikega primerjalnega testa karavanov

Škoda yeti zmagovalec velikega primerjalnega testa malih križancev.

Polo najboljši mestni avto

 

 

Komentarjev 2
  • YaKo 09:38 17.oktober 2018.

    kje so pa povzetki testa?