Avto > Testi
4825 ogledov

Napoved: Iščemo najbolj popoln kompaktni premijski SUV

PRIMA test premijskih križancev
1/7
PRIMA
PRIMA test, ki je v zadnjih letih postal referenca za nakup vozila, se spet vrača. Tokrat smo si podrobno ogledali premijske športne terence razreda C. Rezultate testa kmalu pričakujte na naših straneh.

Premijski križanci iz avtomobilskega segmenta C na naših cestah sicer niso najbolj pogosti avtomobili,  kljub temu pa jih pri nas kar veliko najde svojega kupca.

PRIMA primerjalni test B SUV razreda PRIMA test Avto PRIMA test: To je trenutno najbolj popoln mali SUV pri nas

PRIMA test premijskih križancev | Avtor: PRIMA PRIMA

Na primerjalnem testu so se tako tokrat pomerili predstavniki nemške svete trojice Audi Q3, BMW X1 in mercedes-benz GLA, pridružila pa sta se jim še slokati šved volvo XC40 in japonski izzivalec lexus UX.

Podobnosti in razlike

Kljub temu, da gre za avtomobile, ki načeloma nagovarjajo iste kupce, je med njimi kar precej razlik in skoraj vsak ima svoj pristop k stvari. V tem razredu morda cena ne pomeni toliko kot videz, prav tako pa sta pomembna tudi motor in oprema.

PRIMA test premijskih križancev | Avtor: PRIMA PRIMA

Tako kot njihove predhodnike na PRIMA testu, smo tudi sedanje kandidate ocenili v različnih kategorijah, tako da bomo lahko več povedali o njihovih praktičnosti, prostornosti, voznih lastnostih, infozabavni tehniki, varnostnih sistemih, ceni in stroških vzdrževanja ter na njihovi podlagi razglasili tudi zmagovalca tokratnega PIMA testa.

PRIMA primerjalni test kombilimuzin razreda C Imamo zmagovalca Avto PRIMA test: To je ta hip najboljša kompaktna kombilimuzina pri nas

Tokrat se je na testu pomerilo zgolj pet avtomobilov, razlog za to pa je, da je prave premijske ponudbe na trgu razmeroma malo. Na testu bi se sicer lahko pomeril še kakšen avtomobil, vendar se njegovi zastopniki iz takšnih ali drugačnih niso odločili za sodelovanje ali pa jih pri nas preprosto ni. Takšen je denimo DS 4, ki bi se lahko pomeril s peterico, vendar ga pri nas trenutno še ne moremo kupiti.

PRIMA test premijskih križancev | Avtor: PRIMA PRIMA

Komentarjev 3
  • dizelcek 17:15 24.oktober 2021.

    Pravi SUV.i so : Toyota Land Cruiser, Mercedes G class, Nissan Nevara, Ford Ranger, Jeep Wrangler, Lada niva, Suzuki Jimny, Ford F150, Ford F250, Ford F350, Chevrolet Silverado, Dodge Ram, GMC Sierra in tako dalje. To so še nekako danes ...prikaži večes v modernih časih pravi Vozovi za teren.

  • dizelcek 17:06 24.oktober 2021.

    Ja res je novinarji. Tukaj ne vidim nobenega SUV.a. Tukaj so le majhni napihnjenčki na velikih kolesih, kateri služijo samo dobro pri parkiranju ob večjih robnikih da ne podrgnejo s sprednjim odbijačem vanj in da so žene zadovoljne ko jim ...prikaži več možje kupijo terenca za vsak dan. Ha ha ha

  • rd2dmk2 10:21 23.oktober 2021.

    dragi novinarji dajte si enkrat prevest kaj pomeni SUV.. potem pa naredite test najbolj popolne brezvezne naprave za prevažat bedake. SUV je kot žlica z luknjami. naj bo lepa, iz zlata, še tako aerodinamične oblike, je neuporabna- za jest juho !!