Avto > Testi
6061 ogledov

Najboljši avtomobili leta 2017

Najboljši avtomobili leta 2017 zurnal24.si
Leto, ki se je izteklo, smo si v avtomobilističnem uredništvu zurnal24.si zapomnili po šestih avtomobilih. To so top testni avti leta 2017. Presenečeni boste.

V letu 2017 smo na testih preizkusili skoraj 100 vozil. Veliko je takih, ki jih hitro pozabiš, še več je povprečnih, so pa tudi taki, ki ti še dolgo ostanejo v spominu in te vseskozi dražijo, da hočeš še. So pa bili med njimi tudi taki, za katere dobiš redko priložnost, da sploh sedeš za volan, kaj šele, da jih preizkusiš na cesti ali na dirkališču. Izbrali smo jih le šest, kljub temu da smo sedeli tudi v vozilih, kot so BMW760i z V12 motorjem, BMW M6 ali mercedes razreda S, pa še kakšen strup bi našel, so nas najbolj navduševali ljudski avtomobili.

Vožnja BMW M6 Avto BMW M6 že po startu potnikom vzame sapo

Na spletni strani zurnal24.si smo naredili izbor najboljših testnih avtomobilov leta 2017.

Andrej Leban

Opel insignia. Eno najlepših presenečenj zadnjih 12 mesecev in dokaz, da pri Oplu kljub vsem težavam in spremembam lastništva še vedno znajo narediti zelo sodoben avto. Nova insignia kot (kombi)limuzina ali karavan nudi veliko prostora, zna stopnjevati nivoje udobja v  premium sfero in na razpolago ponuditi zelo raznovrstno uporabno tehnologijo. Pa tudi pelje se zelo dobro, vsaj z močnim dizelskim motorjem. Cenovno ena najboljših alternativ passatu in tudi kakemu premijcu. 

Opel Insignia Sports Tourer | Avtor: Anže Petkovšek Opel Insignia Sports Tourer Anže Petkovšek

Škoda karoq. Ko so drugi hiteli ujeti norijo za križanci, ki obsega že tretjino vse evropske prodaje, so se Čehi ustavili, dobro premislili in nato namerili Škodino puščico naravnost v sredino SUV tarče. Karoq uporabnost legendarnega, a danes pokojnega yetija prenaša v večji C-SUV razred, v katerem pa namerava svoje mesto med najbolj prodajanimi tekmeci najti s številnimi izvirnimi rešitvami glede (družinske) praktičnosti, dobrimi voznimi lastnostmi (tudi zmogljivi 4x4), ter z enim najbolj sodobnih tehnoloških paketov. 

Porsche Driving Experience Avto Porsche strasiral železnico skozi Tuhinjsko dolino

Škoda Karoq | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Seat leon cupra. Če bi med novostmi leta 2017 iskal nekaj za dušo, izbira sicer ni majhna, gotovo pa zelo pogojena z barvo kreditne kartice. Za mercedesa E63 AMG ali BMW M5 danes celo zlata barva kartice bržkone ne zadostuje več. Z nekaj racionalnosti pa je mogoče zelo veliko adrenalina nabaviti že za manj kot 80 bankovcev po 500 evrov. Izdatno posodobljeni in močnejši seat leon cupra namreč še naprej zagotavlja paket, ki preseneča s svojimi zmogljivostmi na zaprti pisti in ostaja vsestransko uporaben avto v javnem prometu. Tudi kot karavan. (Test bo objavljen v prihodnjih tednih).

Seat leon cupra | Avtor: Seat Seat

Gregor Prebil

Ford fiesta. Novo festo smo preizkusili med zadnjimi v letu 2017, zato bo test objavljen šele v naslednjih tednih. Ne morem reči, da je bila ljubezen na prvi pogled, sem se pa vanjo zaljubil po prvih nekaj kilometrih. Slutil sem, da bo to zelo dober vozniški avto, da tako odstopa po voznih lastnosti od ostale konkurence pa si le nisem predstavljal. Pri Fordu so opravili odlično delo z nastavitvami podvozja, natančen krmilni mehanizem dopušča veliko igrivosti, prav tako sta odlična ročni menjalnik in mali turbo trivaljnik. Zdaj je odlična tudi tam, kjer je zaostajala za tekmeci, na področju multimedije. Pika na i so odlični materiali.

Mercedes Driving Tour Avto Mercedes ni dovolil povoziti Kim Džong Una

Ford Fiesta | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Mazda CX-5. Za razliko od fieste je pri mazdi CX-5 šlo za ljubezen na prvi pogled. Pa ne le pri meni. Mazdini oblikovalci so delo opravili tako dobro, da je večina, s katerimi sem govoril menila, da avto stane vsaj 60 tisočakov. V resnici je z vso opremo segel 20 tisoč evrov nižje. Prepričajo materiali, ki so nadstandardni in pa tehnologija, ki prekaša tudi premium znamke. Na primer to, da se sama v kritični situaciji ustavi tudi pri 80 km/h. Mesto v nakupovalni košarici srednje velikih križancev bi ji podaril zaradi občutka v vožnji in udobja, ki ga pričara tako na avtocesti, kot v mestu in na podeželju.

Rolls-royce dawn Ljudje strmeli Avto Modri rolls-royce je ustavil življenje v Portorožu

Mazda CX-5 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Alfa romeo gilulia QV. Eden najbolj težko pričakovanih avtomobilov leta sem dobil poleti, ko je dan dolg, noči pa kratke. Ker se v službo odpravljam zgodaj, sem ves teden zbujal sosede. Drugače ni šlo, če pa giulia QV ob pritisku na stopalko za plin tako zarohni, da se sliši v drug kraj. Zvok je le pika na i, pospešek, surova moč ferrarijevega V6 biturbo motorja s 375 kilovatov moči (510 KM) in nastop na cesti so tisto, zaradi česar so me vsi vlekli za rokav, da si jo podrobno ogledajo od znotraj in od zunaj. Prvič, odkar testiram avtomobile, se mi je zgodilo, da je nekdo celo zlezel pod avtomobil! Avto, ki bi si ga vsekakor želel še voziti.

Giulia Quadrifoglio | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Komentarjev 2
  • Fulmmer 13:56 01.januar 2018.

    Vse te ocene so zelo relativne, glede na to da ocenjujejo recimo "profesionalci", ok, imajo izkušnje, ampak na koncu je to le individualna ocena, ki nima veze s potrebami kupcev. Vsak si mora sam izbrati avto, ki mu ustreza po ...prikaži večo ceni in uporabnosti. Sam sem bil zelo navdušen nad novo Insignio, dokler se nisem vsedel vanjo, pa jo lahko vsi ne vem kako hvalijo...

  • Komisar 12:10 01.januar 2018.

    Vse te ocene teh avromobilov so privlečene bolj za lase.realnost pa je precej drugačna.Avtomobilski koncerni odlično nagrajujejo te kvazi ocenjevalce (kot bi kmeta hvalil , da ima najboljši krompir zato potem dobiš celo vrečko bio domačih dobrot) , pa še ...prikaži več zastonj vožnjo domov dobiš.Darila delujejo vedno in povsod pri vseh Balkancih.Resnica boli in vedno išče ter daje lažne odgovore.