Avto
53 ogledov

Testni BMW 7 se je zaletel v policiste

BMW prototip BMW
Minuli konec tedna je v Stuttgartu prišlo do nenavadne nesreče, ko je testni BMW-jev voznik s prototipom prihodnje serije 7 treščil v - policijski kombi.

V noči na soboto je prišlo v domačem kraju Mercedes-Benza do nesreče prihodnjega paradnega konja BMW-ja, ki pa so ga Bavarci na cestah testirali še dodobra skritega. 

V enem od križišč je BMW naletel na policijski kombi, ki se je ravnokar odzval na klic na pomoč zaradi nekega ropa in je z modro lučjo skušal prevoziti križišče, čeprav mu je na semaforju gorela rdeča luč. V tistem trenutku pa je skozi zeleno pripeljal 42-letni testni voznik BMW-ja in silovito treščil v bok kombi, da se je slednji prevrnil. 

V kombiju so se trije policisti poškodovali, medtem kot je pri zakamufliranem BMW-ju nastala le gmotna škoda, saj so pasivni varnostni sistemi prihodnjega zastavonoše bavarskega napredka očitno zelo dobro delovali. 

Škoda verjetno za vedno skrivnost

Testni BMW, ki je bil na nočnem testiranju, naj bi bil skorajda že dovršena prihodnja serija 7. Čeprav okvirno poročilo o škodi pravi, da ta znaša okoli 150.000 evrov, pa je verjetno zaradi vseh vgrajenih merilnikov in same vrednosti prototipa ta še precej višja, a jo BMW seveda ne bo razkrival. 

Odsek avtoceste pri Stuttgartu in sama okolica glavnega mesta zvezne države Baden-Württemberg je po poročanju Autowoche zelo priljubljen poligon za testiranje zakamufliranih avtomobilov, ki jih nemške znamke pilijo pred končno serijsko proizvodnjo. Serija 7 prihodnje generacije bo predstavljena javnosti na jesenskem salonu v Frankfurtu in naj bi skušala vzeti krono mercedes-benzu S, ki je pred dvema letoma pravila luksuza in naprednosti v tem razredu v marsičem spisal na novo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.