Avto
97 ogledov

The Grand Tour uradno najbolj piratizirana vsebina na spletu

The Grand Tour Amazon Prime
The Grand Tour, nova Amazonova serija o avtomobilzmu, je zelo hitro postala najbolj spiratizirana vsebina v zgodovini.

Jeremy Clarkson, James May in Richard Hammond očitno še vedno znajo privlačiti množice gledalcev. Njihova nova serija The Grand Tour je tako podrla dva rekorda. Prvi je cena uvoda v serijo iz prve epizode, predvajane 18. novembra, ki naj bi stala več kot tri milijone evrov. Drugi rekord pa je malce manj slaven - samo prvo epizodo si je z medmrežja na ilegalen način naložilo več kot 7,9 milijona uporabnikov. Drugo epizodo si je mimo Amazonovega kanala naložila 6,4 milijona, tretjo pa 4,6 milijona, navedbe iz analize podjetja Muso navaja britanski Guardian. 

S tem je The Grand Tour pustil za seboj takšne uspešnice, kot so Igra kart, Živi mrtveci in Westworld. Najbolj se piratskega obvoda do Amazonove uspešnice poslužujejo rojaki slavnega trojca, torej Britanci, ki po podatkih Musa dosegajo 13,7-odstotni delež na piratskem omrežju. Zgolj zaradi Britancev in zgolj na račun prve epizode je imel tako Amazon Prime izpad dohodka v višini kar 3,8 milijona evrov. Tudi to je zanimiv rekord.

Pri Amazon Primu so vseeno lahko zadovoljni. Od junija letos imajo kar 19 milijona novih uporabnikov, skupno sedaj 63 milijonov. Ta podatek morda za cel svet ne deluje posebej visok, a treba je vedeti, da je Amazon Prime trenutno na voljo le v peščici držav po svetu, med drugim v Veliki Britaniji, Nemčiji in v sosednji Avstriji. Še vedno pa čakamo, kdaj bo sledila napovedana globalna širitev, ki bo vključevala tudi Slovenijo. Do takrat piratov ne bo primanjkovalo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.