Avto
21 ogledov

To je ameriški passat

Volkswagen passat za ameriški trg
1/10
Žurnal24 main
Volkswagen je razkril novega passata, namenjenega ameriškemu tržišču. Model, ki so ga premierno predstavili na avtosalonu v Detroitu, je bil do zdaj znan pod imenom New Midsize Sedan – NMS.

Ameriški različico volkswagen passata bodo proizvajali v novi VW-jevi tovarni v mestu Chattanooga v ZDA. Prodajati ga bodo začeli sredi avgusta, njegova cena pa bo 15.500 evrov in več.

Volkswagen navaja, da nova limuzina ponuja prostorno notranjost, prtljažnik s prostornino 529 litrov, bogato opremo in tri motorne različice, dve bencinski in eno dizelsko. Bencinska agregata sta 2,5-litrski (125 kW/170KM) in 3,6-litrski VR6 z močjo 206 kW/280KM, ki je kombiniran z DSG menjalnikom dvojno sklopko. Dizelski agregat je 2.0 TDI z močjo 103 kW/140KM.

Passat za ZDA je nekoliko daljši od evropskega in v dolžino meri 4868 milimetrov, širok je 1835 milimetrov, visok 1472 milimetrov, medosni razmak pa je 2803 milimetrov. Američani bodo lahko izbirali med tremi paketi opreme: S, SE in SEL. Že osnovni model bo imel v serijski opremi ESP, ABS, BA in Hill Climb Assist sisteme, šest zračnih blazin, sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah, klimatski sistem, cruise control, radio-CD, Bluetooth ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.