Avto
4894 ogledov

To je Renaultova skrivnost

Renault arkana Renault
Renault je najavil prihod povsem novega križanca. Ime mu je arkana.

Renault bo svojega novega križanca, namenjenega globalnim trgom, razkril 29. avgusta v Moskvi. Pri Renaultu ob razkritju prve skice pojasnjujejo, da arkana ponuja edinstven oblikovalski slog, fotografije, ki so jih naredili paparaci pa razkrivajo, da je križanec oblikovan zelo kupejevsko.

Renault zoe Avto Poteza Renaulta, zaradi katere bo elektrika še bolj zanimiva

Pri Renaultu so pojasnili, da ime arkana izvira iz latinske besede arcanum, kar pomeni skrivnost. Vozilo naj bi izdelovali v ruski tovarni v okolici Moskve, kjer izdelujejo tudi model renault kaptur in dacio duster za ruski trg, tam za potrebe ruskih voznikov prav tako izdelujejo model nissan terano. Arkana bo postavljena na isto arhitekturo kot kaptur in duster/terrano, kar je v skladu z Renaultovo trenutno strategijo imenovano "Drive the Future".

Renault EZ-GO Avto Renault EZ-GO za čas, ko si ne boste želeli več lastiti avta

Pri Renaultu niso razkrili, na katerih trgih bo model arkana na voljo, bo pa del "nizkocenovne" ponudbe Renaulta za globalne trge. Mali SUV naj bi neuradno prodajali v Rusiji, na Kitajskem, v Braziliji in v Južni Koreji.

Renault megane RS Grmelo je Avto Renault megane RS prihrumel na slovenske ceste

Zelo verjetno je, da bo avto na prodaj tudi v Evropi, vendar pa naj bi nastajal na drugačni platformi, dizajn pa naj bi bil enak ali pa zelo podoben. Podobno kot je primer pri ruskem kapturju, ki nastaja na isti osnovi kot model captur, ki ga prodajajo v Evropi in temelji na modelu clio.

Renault avantime Avto Morda najbolj nenavaden renault vseh časov

Ruski trg je v zadnjih letih svetla točka za Renault, ki je leta 2016 prevzel popolni nadzor nad podjetjem Lada. Lada je številka 1 v prodaji v Rusiji, Renault je po podatkih analitske družbe AEB številka 4 po prodaji. Naveza Renault-Nissan-Mitsubishi v Rusiji obvladuje 34 odstotkov trga.
 

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 14:57 23.avgust 2018.

    Arkana bo šla za med v Srbiji in Srbski krajini na račun njihovega "junaka" Arkana ! Kakšno ime naj bi imel avtomobil,da bi ga množično kupovali pri nas ? Izzivam .