Avto
2104 ogledov

To ni šala - Harley gre leta 2019 v BZZZ svet

Harley-davidson Harley-Davidson
Harley-Davidson, simbol robustnosti v motociklizmu, je predstavil svoj prvi serijski električni model.

Kar težko je verjeti, da je Harley-Davidson eno prvih velikih imen, ki so stopili na pot elektrifikacije, a očitno ameriška znamka vidi v tem enega od načinov, da se izkoplje iz težkega položaja, v katerem so trenutno tudi zaradi carinske vojne med Trumpovimi ZDA ter EU. Pa tudi sicer se je kriza kazala v padanju zanimanja in nesposobnosti pritegnitve mlajših kipcev.

Livewire bo torej električni model, ki bo na prodaj prihodnje leto. Naslanjal se bo na istoimenski koncept, predstavljen pred štirimi leti, ki je imel vgrajen trifazni AC elektromotor. O zmogljivostih novinca niso še nič sporočili, omenjeni koncept pa je imel 55 kilovatov moči (74 KM), medtem ko je bil pospešek do 97 km/h "pod štirimi sekundami". Glavnemu nosilcu električnega podrazreda naj bi v naslednjih letih sledili še sorodni modeli, tudi takšni z nižjimi zmogljivostmi in primernimi za začetnike. 

Harley-davidson | Avtor: Harley-Davidson Harley-Davidson
Druga velika novost, ki jo je naznanil Harley-Davidson, pa je vstop v potovalni enduro svet, kjer želijo neposredno konkurirati BMW. Tako bodo uvedli linijo Pan America s 1250 kubiki pod sedežem. Z novimi modeli pa se nameravajo okrepiti med športnimi in retro motocikli.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.