Avto
140 ogledov

To skrivnost so pri Volvu skrivali kar eno leto

Volvo S60 polestar Volvo
Volvo S60 polestar je na sloviti pisti na Nürburgringu postavil rekord, a Švedi kar eno leto tega niso nikomur povedali, pa čeprav so z njim zasenčili take kalibre, kot so BMW M3, audi RS4 ali MB C63 AMG.

Šele te dni je prišlo na dan nenavadno dogajanje po lanskoletni dirki serije WTCC na dirkališču Nordschleife. Ekipa Cyan Racing se je še nekoliko pomudila na pisti, saj so želeli ugotoviti, kako dober je v resnici serijski volvo S60 polestar, zato so ga pognali po krogu Zelenega pekla. Na koncu so bili vsi presenečeni, saj je modri šved s progo opravil v sedmih minutah in 51 sekundah, kar je bil najboljši rezultat, ki ga je do takrat kadarkoli dosegla štirivratna limuzina. 

Ampak pri Volvu tega niso delili z javnostjo. So pač malce drugačni, rezultat so raje kot za hvaljenje izkoristili pri nadaljnjem razvoju svojih dirkalnih in cestnih avtomobilov. Dogodek so se odločili sedaj deliti z javnostjo ob priliki skorajšnje nove dirke WTCC na isti progi.

Res pa je tudi, da je lani le nekaj tednov kasneje Porsche po isti progi pognal svojo novo panamero turbo in z njo dosegel precej boljši rezultat od Volva. A tudi ta dosežek je kmalu padel, saj je alfa romeo giulia quadrifoglio septembra lani s progo opravila v sedmih minutah in 31 sekundah. 

Ne glede na to gre Volvu priznati, da ima v S60 polestarju zelo sposobnega športnika, še posebej če vemo, da je dvolitrski štirivaljnik v njem bistveno šibkejši od omenjenih dveh hitrejših avtomobilov. 

Polestar ima 270 kW (367 KM), pospešek od 0 do 100 km/h je 4,7 sekunde. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • LukaMB 13:27 26.maj 2017.

    Volvo je kar vzdržljiv in lep avto. Ima svojo čar.