Avto
928 ogledov

Toča mora tokrat avtu priznati poraz

Hail protector
1/3
Hail Protector
Do poletnih neurij ni več daleč. Ameriško podjetje je razvilo zaščito za avto, proti kateri je toča nemočna.

Naj dežujejo ledene kepe v velikosti teniških žogic ali pa kdo proti vašemu avtu uperi avtomat za streljanje pravih tenis žogic - Hail Protector je praktično neuničljiv, zagotavljajo v istoimenskem podjetju. Razvili so namreč posebno prevleko, v katerega lastnik odene svoj avto, nato pa ga s pomočjo priklopa na avtomobilsko vtičnico štirje majceni ventilatorji napihnejo, da petih minutah okoli vozila nastane pravi balon. Ventilatorji, ki so pravzaprav vzeti kar iz klasičnih računalnikov, vzdržujejo pritisk, da je vse skupaj podobno kot napihljivim igralom. 

Katerikoli predmet prileti v takšno prevleko, se zato preprosto odbije stran. Testirano je na predmete, težke do enega kilograma. 

Kupec dobi zraven celo posebno aplikacijo za telefon, ki ga pol ure prej opozori, če se njegovi lokaciji približuje neurje z možnostjo toče. Menda naj bi bil odporen tudi na veter s hitrostmi okoli 100 km/h, na voljo pa je za različne velikostne razrede vozil. 

Pripravljajo pa že posodobitev aplikacije, ki bo dovoljevala sprožitev napihovanja in praznjenja kar na daljavo. Celotna zaščita stane v ZDA preračunano 320 evrov.

Komentarjev 5
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 02:31 07.marec 2015.

    a pol bojo pa vremenarji na sodišču če ne bojo pravi čas pogruntal da bo toča ?

  • wolfyy 20:41 06.marec 2015.

    5 min za montirat, 5 min da se napihne, 5 min da zavaruješ kasko in 5 min da uveljavljaš kasko :Dproblem vseh teh zaščit je da porabiš ogromno časa za jo postavit še več pa za jo pospravit.

  • asmas 19:53 06.marec 2015.

    še rajši pa v predor -pa vse štiri vžgeš pa je