Avto
646 ogledov

TomTom odslej lajša poti tudi Slovencem

TomTom navigacija TomTom
Slovenija je postala 50. država na seznamu proizvajalca navigacijskih naprav in aplikacij TomTom, v kateri deluje napredno vodenje prometa.

Iz TomToma so sporočili, da so na seznam držav, v katerih deluje njihova storitev Traffic, dodali še Indonezijo in Slovenijo, s čimer je število držav sveta z naprednim navigacijskim vodenjem naraslo na 50. 

Storitev Traffic za podajanje informacij v prometu v živo deluje za lastnike navigacijskih naprav kot tudi aplikacij na mobilnih napravah, vključen pa tudi v infotainment sisteme, ki za navigacijo uporabljajo TomTomove storitve (Mercedes-Benz, Renault ...). Traffic denimo že zadnjih osem let pri načrtovanjih poti upošteva dnevne migracijske tokove, pri čemer upošteva tudi uro dneva. Prav tako na podlagi informacij TMC sistema prilagaja pot mimo ovir v prometu, pri čemer se zanaša tako na informacije uradnih služb kot tudi na podatke, ki jih pošiljajo naprave drugih uporabnikov v gneči.

TomTom navigacija | Avtor: TomTom TomTom
Hkrati z najavo Slovenije v druščino držav, v kateri lahko vozniki pričakujejo iskanje idealnih poti in čim hitrejše obveščanje o morebitnih ovirah je TomTom zagnal tudi veliko posodobitev svoje storitve, ki naj bi po besedah vodje razvoja Traffica Ralf-Petra Schäfra omogočila voznikom še hitrejšo in udobnejšo pot do cilja, hkrati pa bo tudi upraviteljem cestnega omrežja zagotavljala neprecenljive informacije za načrtovanje prometnih tokov. 

Med novostmi je upoštevanje, ali gneča na nekem križišču sploh vpliva na pot voznika, ali pa velja le za tiste, ki v križišču zavijajo. Prav tako Traffic po novem upošteva informacije iz informacijskih portalov nad cesto, pa tudi vremenske razmere vključno s posledicami, denimo če je na cesti tudi po koncu sneženja še sneg. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.