Avto
10 ogledov

Trax bo majhen, a želi biti opazen

Chevrolet trax
1/7
Chevrolet
Nekaj malega o novem Chevroletovem modelu trax verjetno že veste, zdaj pa so pred septembrsko premiero pri znamki javnost seznanili s številnimi detajli in nekaj fotografijami tega malega SUV-a.

Gre za bližnjega sorodnika opel mokke in bo v dolžino meril 4.238 milimetrov, medosna razdalja pa bo 2.555 milimetrov. S svojo zunanjostjo hoče dajati videz dinamičnega in okretnega vozila. V notranjosti je prostora za pet ljudi, prostor za drobnarije se najde tudi v dnu in pod sedeži, prtljažnik je velik 358 litrov. Poklopi se tudi sovoznikov sedež.

Višji nivoji opreme vključujejo sistem Chevrolet MyLink, informacijski in razvedrilni sistem, ki lahko vsebine iz pametnega telefona prikazuje na sedempalčnem barvnem zaslonu na dotik. Od zime dalje bo MyLink opremljen tudi z navigacijskim zemljevidom, ki ga bo mogoče prenesti v združljive pametne telefone. Tako bo mogoče na zaslonu na dotik sistema prikazati pot, ki jo bo voznik prej nastavil kar s pametnim telefonom. Chevrolet ni objavil še nobene jasne fotografije notranjosti, od zunaj pa je videti, da je kar precej drugačna od dosedanjih modelov znamke.

Trije motorji, tudi štirikolesni pogon

Ponudba motorjev vključuje 1,4-litrski bencinski motor s turbopolnilnikom 103 kW (140 KM), 1,6-litrski bencinski motor, za katerega Chevrolet specifikacij ni sporočil (pri cruzeu ima 80 kW (113 kM)), poleg tega je tu še 1,7-litrski dizelski motor s 96 kW (130 KM). Vsi pogonski sklopi z ročnim menjalnikom so opremljeni s funkcijo Start/Stop. Tako 1,7-litrski dizelski kot tudi 1,4-litrski bencinski motor bosta na voljo tudi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom, za oba si bo mogoče omisliti tudi pogon na vsa štiri kolesa.

Višji nivoji opreme bodo imeli standardno nameščena sistema nadzora stabilnosti prikolice (TSA) in nadzora pri spuščanju po strmini (DCS).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.