Avto
28 ogledov

Trenutek, ko sta bila uničena lepotca

Nesreča v Goodwoodu
1/7
Profimedias
To so dramatični trenutki dirke v slovitem Goodwoodu, ko je unikatni in prek pet milijonov evrov vreden mercedes-benz 300 SLS treščil v lister-jaguarja.

Na angleškem dirkališču Goodwood, otoški prestolnici hitrosti, je minuli vikend potekala dirka klasičnih dirkalnikov. Med njimi je bil tudi mercedes-bens SLS 300 "porter special" letnik 1955, ki je bil pred dirko vreden kar okoli 5,4 milijona evrov in ga je posebej za prireditev posodil njegov sedanji nemški lastnik Klaus Lahr. Za volanom je sedel legenda Le Mansa 68-letni Jochen Mass.

Med kvalifikacijskim krogom pa je mercedes pri polni hitrosti po izvozu iz šikane pred seboj naletel na počasnega lister-jaguarja, letnik 1959, po ocenah vrednega kakih 1,3 milijona evrov. Mercedes je sicer na polno zavrl, a z zablokiranimi kolesi vseeno na polno treščil v zadek jaguarja, ki ga je upravaljal Tony Wood.

Slednjega je zavrtelo, vozili sta se po nekaj metrih ustavili. Škoda je na obeh znatna, še posebej boleče pa jo je skupila aluminijasta školjka mercedesa. Po poročanju Daily Maila ni znano, ali sta bila dirkalnika zavarovana, jasno pa je, da bo zgolj popravilo mercedesa stalo za šestmestno številko denarja. 

Mercedes-bens SLS 300 "porter special" je svoje življenje začel kot standardni SL 300 gullwing, a je bil že leta 1956 udeležen v nesreči. Takrat so ga popravili in hkrati tudi precej spremenili zunanjost v primerjavi z originalom. Od takrat je bil zelo znan na ameriških dirkališčih, imenovali so ga "mercedes-corvette". Zdajšnji lastnik gotovo ne bo navdušen, v kakšen stanju ga bo dobil nazaj, pa čeprav je bil v trenutku nesreče na drugem mestu po kvalifikacijah za dirko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.