Avto
72 ogledov

Trojka še kot kombinacija limuzine in karavana

BMW serije 3 gran tourismo
1/18
BMW
BMW je predstavil tretjo karoserijsko izvedenko serije 3. BMW serije 3 grand turismo združuje športne gene limuzine in praktičnost touringa (karavanske različice).

Tipična razmerja štiri bočna vrata z okenskimi stekli brez okvirjev, rahlo navzdol usločena linija strehe v kupejevskem stilu in velik pokrov prtljažnika s funkcijo avtomatskega odpiranja in zapiranja opredeljujejo značaj zunanjosti BMW serije 3 gran turismo. Aktivni zadnji spojler – prvi te vrste pri modelu BMW – zmanjšuje vzgon med vožnjo.

V primerjavi s kravanom je za 200 milimetrov daljši, ima 110 milimetrov daljšo medosno razdaljo, v višino ga prekaša za 81 milimetrov. Notranjost je podrejena udobju. Tako na sprednjih kot na zadnjih sedežih potniki sedijo 59 milimetrov višje, zato je vstopanje in izstopanje lažje. Več je tudi prostora za glavo, na zadnji klopi pa je v primerjavi z limuzino in karavanom za 70 milimetrov dodatnega prostora za noge.

BMW serije 3 gran tourismo | Avtor: BMW BMW
Prtljažni prostor je s 520 litri prostornine za 25 litrov večji kot pri touringu. Velika odprtina za natovarjanje in pokrov prtljažnika, ki se visoko odpre, omogočata prijaznejši dostop do tega prostora. Praktičnost prevoza prtljage omogočajo elementi, kot sta deljiva/zložljiva zadnja klop v razmerju 40:20:40 z zložljivimi nasloni za glavo in nastavljivim nagibom naslonov za hrbet (funkcija za prevoz tovora), ter dvodelna zadnja polica. LED-luči, ki osvetljujejo prostor za prtljago, poudarjajo premium značaj znamke.

Tri linije opreme

Tudi GT stavi na najvišjo kakovost in vgradnjo elementov. Najnovejša izvedba BMW serije 3 je na voljo v osnovni različici s paketi opreme sport line, luxury line ali modern line, v sklopu dodatne opreme pa je mogoče izbrati paket M sport, ki bo na voljo že od julija.

BMW serije 3 gran tourismo | Avtor: BMW BMW
Na izbiro je pet izpopolnjenih motorjev, ki pokrivajo razred moči vse od 105 kW/143 KM do 225 kW/306 KM. Vse pogonske enote uporabljajo tehnologijo BMW TwinPower Turbo. Poleg najzmogljivejšega šestvaljnega bencinskega motorja pod pokrovom BMW 335i gran turismo sta tu štirivaljni bencinski enoti v BMW 328i gran turismo in BMW 320i gran turismo. 2,0-litrska dizelska motorja, ki poganjata BMW 320d gran turismo in BMW 318d gran turismo, zaokrožata ponudbo.

Moč se prenaša na zadnja kolesa preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika v sklopu osnovne opreme, za doplačilo je na voljo 8-stopenjska avtomatika za vse različice motorjev. Oba menjalnika sta povezana s funkcijo za manjšo porabo goriva auto start-stop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.