Avto
3181 ogledov

Tudi Hrvati se lahko pohvalijo s svojim Robertom Lešnikom

Domagoj Djukec Gregor Prebil
Pri nemškem avtomobilskem velikanu je prišlo do kadrovskih sprememb.

Slovenski avtomobilski oblikovalec, sicer šef zunanjega oblikovanja za znamko vozil Mercedes-Benz Robert Lešnik, ima svojega tekmeca v Hrvatu. Domagoj Đukec je postal šef zunanjega oblikovanja vozil skupine BMW.

Mercedes-Benz GLE coupe Avto Lešniku za mercedes GLE coupe prikimal tudi voznik porscheja

Domagoj Đukec se je sicer rodil v Frankfurtu, zaradi dela pa je veliko časa preživel v Franciji in Španiji. V intervjuju za zurnal24.si je pred leti razkril, da ga je za avtomobile navdušil oče. 

Domagoj Djukec | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Mercedes-Benz concept A Sedan TEGA NAM NI POVEDAL Avto Lešnik nam je izdal skrivnost, a je z novo limuzino vseeno presenetil

46-letni oblikovalec je sicer v ekipi Design BMW Automobiles zaposlen od leta 2010 naprej. Do zdaj je bil odgovoren tudi za oblikovanje koncepta active tourer in concept vision ConnectedDrive, pred tem pa je delal tudi pri VOlkswagnu in Citroënu in je bil del oblikovalske ekipe odgovorne za modele C4, C5 Airscape, C5 (Mark II), Hypnos in GQ Concept.

Že kot majhen otrok je obiskoval frankfurtski avtomobilski salon, ki velja za najbolj pomemben avtomobilski salon, pa čeprav je na sporedu vsake dve leti, termin pa si izmenjuje s Parizom. In že kot otrok se je zaljubil v znamko BMW.

BMW serija 3 GT Adijo! Avto BMW bo ukinil ta model, sledijo še drugi

Domagoj Đukec je do zdaj vodil oblikovalska oddelka za elektrificirane modele BMW i in športno znamko BMW M avtomobilov. Zdaj bo torej vodil oblikovanje za celotno BMW znamko. Pri BMW se je v zadnjih letih na čelu oblikovanja zgodilo kar nekaj sprememb. Po odhodu glavnega oblikovalca Karima Habiba je njegovo mesto zapolnil Jozef Kaban, človek, ki je poskrbel za skokovit vzpon Škodinega oblikovanja, zdaj pa bo zasedel mesto glavnega oblikovalca pri znamki Rolls Royce.

Domagoj Djukec | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

BMW 330u Nova BMW trojka Avto Nova BMW trojka: Po prvem speljanem ovinku ji nisem zameril niti Lexusovih žarometov

V intervjuju za zurnal24.si je med drugim povedal, da so nanj največji vtis naredili avtomobili v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Navdušil ga je BMW 635 CSi. Ta avto je tudi kupil, ko je še študiral, saj najbolj izraža tisto, kar znamka BMW predstavlja - športnost. Ima zelo oster nos, vse na tem avtomobilu je značilno za identiteto znamke BMW. Še vedno ga obožuje.

Đukec bo imel po novem nad seboj zgolj še šefa celotnega oddelka oblikovanja Adriana van Hooydonka. Pri BMW so prepričani, da bodo pod Đukcom njihovi avtomobili izražali še bolj moderen videz, ki bo zaznamoval njihova prihodnja vozila. Đukec je že pri podznamki elektrificiranih vozil pokazal, da so lahko BMW-ji oblikovani zelo nekonvencionalno (i3 in i8). 
 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.